Gabriela Firea: Am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi emailPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dezvăluit la România TV că a primit mai multe ameninţări pe Facebook şi email pe tema licitaţiei privind achiziţia de autobuze pentru Bucureşti.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Imediat după conferinţa de presă susţinută azi la prânz, în care am anunţat finalizarea comisiei de licitaţie şi că în curând vom avea 400 de autobuze euro 6 am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi email. Pe scurt ce anume se revendica, de ce o companie din Turcia a câştigat licitaţia şi nu din altă ţară", a declarat Gabriela Firea la România TV.

Edilul a subliniat că primarul general, ca orice primar, este coordonator principal de credite, aprobă bugetul, dar nu face parte din comisie de licitaţie, ea se rezolvă de către comisii speciale aprobate. "Ceea ce se spune în aceste ameninţări ar însemna o încălcare a legii, încercând să obligi un primar să dea câştigător o companie sau alta. Dacă sunt semne de întrebare, sunt instituţii care pot să verifice ce s-a realizat. Au fost 4 ofertanţi, dar în final au rămas Mercedes şi Otokar. A câştigat compania din turcia Otokar, care e înfiinţată în 1963 şi are contracte în toate capitalele europene. Nu primarul general selectează companii, ţara de origine a unor produse, ca primarul să primească ameninţări că i se va întâmpla ceva personal, soţului, copiilor, să avem grijă cum mergem pe stradă, că lucrurile nu vor rămâne aşa", a punctat Firea.

Gabriela Firea a observat şi o campanie împotriva sa. "În paralel cu aceste ameninţări primite, constat şi o campanie de defăimare a mea din partea unor analişti şi comentatori, dar strategic plantaţi, care reproşează acest lucru. În loc să aprecieze că parcul auto se înnoieşte cu 400 de autobuze noi, cu aer condiţionat etc, confort sporit pentru călători, s-au găsit acum să sublinieze faptul că acest câştigător al licitaţiei e o companie din Turcia. Mi se pare că lucrează în detrimentul cetăţenilor şi sfidează bucureştenii, care vor să aibă condiţii europene în autobuze. Imediat după ora 16 au şi început să curgă aceste ameninţări, făceau referire directă la licitaţie, că a fost câştigătorul din Turcia şi că eu aş fi vinovată de acest lucru. Primarul nu face parte din comisie, sunt criterii stabilite de lege. 50% a fost componenta preţ, iar 50% componenta tehnică. Comisia a declarat câştigător acest competitor. Urmează să fac şi o plângere. Am crezut că e o glumă, dar deja se scurg orele, se înteţesc şi e o campanie de ameninţare susţinută de denigrarea unor analişti. Au folosit cuvinte de la periferia vocabularului, cu tentă din anumite domenii şi pe urmă direct, acelea m-au alertat mai mult, ameninţări că văd eu ce o să păţesc pentru că am permis ca această companie să câştige licitaţia. Dacă în perioada următoare vor fi contestaţii, instituţiile abilitate vor da verdictul, dar acest lucru nu noi îl comentăm, sunt reglementări foarte clare. Noi ne supunem legislaţiei, nu înţeleg de ce trebuie să fiu eu ameninţată. Ameninţări cu moartea, cu bătaia. Ccup o funcţie publică şi nu mi se pare normală această situaţie".

"Imediat cum am intrat în primărie şi am anunţat că vreau să pun capăt abuzurilor, cheltuirii nejustificate a banului public şi doresc să înfiinţăm un holding municipal cu 20 de companii municipale pentru realizarea serviciilor publice, la preţuri decente, nu umflate de 5-6-7 ori. Am început să primesc ameninţări. Că o să sfârşesc, că îmi fac dosare, că o să păţesc ceva eu, soţul, copii, familia. Am făcut plângeri şi finalul e dezarmant, legislaţia nu pedepseşte astfel de atitudini, câtă vreme internetul nu e reglementat, poţi să spui orice...să ameninţi cu moartea, cu bătaia. Nu să cenzurăm internetul, dar nici să nu-l lăsăm să se profereze ameninţări cu moartea şi bătaia. De pe nişte conturi false au fost proferate ameninţările. Termenul legal de contestare e de 10 zile şi termenul de răspuns e de 20 de zile, mai mult de o lună nu ar trebui să se întârzie, pe perioada verii ar trebui să avem primul lot din primele 300 de autobuze".

Etichete: amenințări, firea, Gabriela Firea, primarul Capitalei

0/9 COMENTARII
Maxim
21 feb 17:29
+0
VOTURI
-0
Вам не нужно будет объезжать десятки организаций, тратить свое драгоценное время и деньги, оплачивать командировки, услуги транспортной компании для поверки измерительных приборов!
Maxim
21 feb 15:22
+0
VOTURI
-0
Вам не нужно будет объезжать десятки организаций, тратить свое драгоценное время и деньги, оплачивать командировки, услуги транспортной компании для поверки измерительных приборов!
remy
21 feb 06:00
+0
VOTURI
-0
Who in the god name elect this women , THE WHOLE CITY IS A DISASTER I THING SHE IS RETARDANT.
LUCRU LA DOMICILIU!
20 feb 17:25
+0
VOTURI
-0
Oferim urgent lucru la domiciliu acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Horatiu
20 feb 15:38
+0
VOTURI
-0
In care curte RATB vrei sa vezi autobuzele? In autobazele pe care duamna vaicarita vrea sa le desfiinteze? Nu ne mai zice unde anume ar vrea ea sa mute autobaza Pipera, pe care tot ea vrea s-o desfiinteze, chipurile ca sa construiasca cel mai mare spital din Voluntari?
Pai ce facem? Cumparam 400 de autobuze, dar le tinem pe marginea drumului, pe banda intai, ca garaje nu mai avem, deoarece am avut grija sa le demolam ca sa facem drq stie ce...???????

Cat despre amenintari, m-am plictisit de vaicarelile asteia. Ori o ameninta cineva, iar atunci trebuie sa faca plangere la Politie si sa lase profesionistii sa-si faca treaba, ori n-o ameninta nimeni si de-aia nu face plangere oficiala catre autoritati, preferand sa minta in gura mare la tembeliziunile prietene Latrina 3 sau Rromania TV... Dar oricare ar fi cazul, trebuie sa taca din gura si sa se apuce de treaba careia i-au incredintat-o votacii tinerei la a treia tinerete.
La treaba, madam! Daca nu suporti injuraturile, retrage-te si lasa pe altul!
vlad
20 feb 11:03
+0
VOTURI
-0
Macar flori sa nu pui pe garduri ...ca doar atat te duce mintea !!! Fa ceva la podul de la "europa"!!!!!! nu-si are rostul podul daca nu poti trece in dreapta pe sub el spre nenorocirea de dragon ! rade 5 dughene din dreapta podului fa un lucru logic !!! un pasaj la doamna ghica si dupa asta bagati gardurile unde vizesi tu frumusete ...
vlad
20 feb 10:57
+0
VOTURI
-0
Scoate dracului gardurile de pe Colentina !!!!!!!!!!!!!!!!!
cea mai mare cretinatate vazuta ...facuta ...in universul asta !
Calvarul calvarului ! Cum dracului sa plec din Bucuresti ?de 30 de ani locuiesc in Colentina ...dar asa dezastru atata prostie ,,,si sa vii sa spui ca este un succes pt liniile de tramvai !!!!!!!!!
TACHE
20 feb 10:31
+0
VOTURI
-0
De strapungerea Splai - Dudescu - Oltenitei nu mai zice nimic coana primaresa. Stam ca vitele in trafic pe Vitan - Barzesti.
MARINELU
20 feb 10:13
+0
VOTURI
-0
Hai nu te mai vaicari! Sa vedem autobuzele in curtea RATB. Ca de cand ne tot duci cu vorba.. Precis apare o contestatie si or sa vina autobuzele fix inainte de alegeri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE