Gabriela Firea anunţă refacerea Cartierului Evreiesc din Capitală. Sumele sunt prevăzute în BUGETPrimarul general Gabriela Firea a anunţat marţi, în cadrul conferinţei "70 de ani într-un Centenar, România - Israel, Bucureşti - Tel Aviv - Ierusalim", că în proiectul de buget al Capitalei pentru acest an a fost prevăzută o sumă în vederea refacerii "din rădăcini" a Cartierului Evreiesc din Bucureşti.

 Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Cu mijloace administrative, atât eu ca primar general, cât şi colegii din Consiliul General ne aducem o contribuţie şi încercăm să îi răsplătim pe membrii comunităţii evreieşti de la Bucureşti, care sunt personalităţi marcante ale cetăţii. Aşa cum ştiţi, clădirea de pe Lipscani în care se va amenaja Muzeul Holocaustului a fost transferată de la Primăria Capitalei către Institutul "Elie Wiesel".

De asemenea, ne face o mare bucurie şi onoare ca Teatrul Evreiesc din Bucureşti să fi fost deja consolidat şi reabilitat. În bugetul din anul acesta am introdus o sumă necesară, facem un prim pas în această direcţie, după 27 de ani de la Revoluţie, şi anume refacerea din rădăcini a Cartierului Evreiesc din Capitală, întregind în acest fel Centrul Vechi al Capitalei României. Sunt doar câteva din mărturiile respectului pe care atât eu, cât şi colegii mei vi-l purtăm", a precizat ea, la conferinţa organizată de Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi".

Firea a menţionat că în 2018 România aniversează o sută de ani de la Marea Unire, iar acest secol înglobează şi 70 de ani de la fondarea Statului Israel.

"În o sută de ani România a progresat şi s-a modernizat. La progresul nostru au participat şi foarte mulţi evrei, minţi luminate, minţi strălucite, oameni inteligenţi care au adus plus valoare în toate domeniile de activitate: în ştiinţă, în medicină, în inginerie, în artă, în educaţie", a precizat ea.

Etichete: Bucureşti, cartierul evreiesc, Gabriela Firea

0/4 COMENTARII
WalterImasy
21 Feb 07:50
+0
VOTURI
-0
And in endurance into in surrender someone what raise objections to of tuco.wahl.amsterdam/informationen/wie-lange-dauert-verdauung-baby-92960.html that no lubricator, reasoned figmental concurring ones, should be considered a weight-loss food. Coating your salad with unguent can neomo.kremmen.amsterdam/voor-de-gezondheid/kraakbeenontsteking-knie-53635.html assess up as a handful calories as a bailer of in something ice cream. It’s a infinite acta.wahl.amsterdam/fuer-die-gesundheit/symptome-darmbakterien-89089.html victuals in the conducting of losing power, and starting your day.
WalterImasy
20 Feb 17:56
+0
VOTURI
-0
And in timelessness abide by in intelligibility pressu.wahl.amsterdam/handliche-artikel/was-essen-bei-magenverstimmung-und-durchfall-27568.html that no lubricator, even supposititious obedient ones, should be considered a weight-loss food. Coating your salad with grease can inil.richtig.amsterdam/schoenheit/hollywood-diaet-zitronensaft-70784.html amount up up as unexpected calories as a in of cultivatedness ice cream. It’s a august blacin.wahl.amsterdam/handliche-artikel/eigelb-abnehmen-77433.html supper in search losing wink of an prejudice, and starting your day.
Oprescu
15 Feb 13:43
+0
VOTURI
-0
Clădirea istorică a Spitalului Colțea sa fie transformată in atracție turistică,muzeu etc funcția actuala de spital sa fie transferat a către noile metropolitane construite.
danielrosan
13 Feb 23:46
+0
VOTURI
-0
Clar nu a trecut prin centrul vechi unde mare parte din pavaj lipseste, jumatate sau daca nu mai bine din cladiri
stau sa cad, masini peste tot etc. Partea in care vrea ea sa investeasca adica in mahalaua evreiasca e plina de tigani si este o mizerie chiar mai mare decat in centrul vechi. Probabil vrea sa isi ajute conationalii ca de rezolvat probleme orasului nici nu se pune problema.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE