Gabriela Firea: De la 1 iulie vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor în CapitalăPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că începând cu data de 1 iulie, în zonele aglomerate din Capitală, vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor, decizia fiind luată în urma unei întâlniri cu directorii din cadrul instituţiei.

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Foto: digi24.ro

"Primul subiect pe care l-am abordat s-a referit la montarea coturilor de prim-ajutor în 20 de puncte din Capitală care sunt considerate cele mai aglomerate. Aceste corturi vor fi amplasate începând de vinerea viitoare, 01 iulie, şi vor avea program între orele 11.00 şi 19.00. Vor avea medici, asistenţi, apă, aer condiţionat, tensiometre, aparate pentru glicemie şi medicamente de prim ajutor" a declarat Gabriela Firea.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi problema tânţarilor, precizând că în momentul de faţă nu există un contractor care să acţioneze pe acest palier, întrucât procedura de licitaţie a fost reluată.

"Există acum o procedură de licitaţie destul de complicată. Vechiul contract a expirat în decembrie şi nu cunosc de ce nu s-a început procedura de licitaţie mai devreme pentru ca acum când sunt foarte mulţi ţânţari în parcuri şi în Capitală să se acţioneze cu o soluţie, nu acum să se organizeze licitaţie. Având în vedere că aceasta a fost contestată şi s-a refăcut caietul de sarcini iar procedura se va relua pe 17 iulie, am dispus ca începând de săptămâna următoare, printr-o colaborare cu primarii de sectoare şi cu ajutorul Guvernului, prin Prefectura Bucureştiului, să acţionăm în caz de urgenţă pentru a lua cea mai bună soluţie (...) să putem face faţă acestui fenomen fără să mai aşteptăm o procedură care este atât de anevoioasă", a mai spus primarul Capitalei.

Edilul a anunţat verificări la ştrandurile, piscinele şi locurile de joacă din Capitală, dar şi începerea toaletării arborilor.

Etichete: Bucureşti, caniculă, caniculă București, corturi de prim ajutor, corturi prim ajutor, Gabriela Firea, primarul Capitalei

0/1 COMENTARII
Gabi Fii Rea
26 Jun 09:00
+0
VOTURI
-0
„Aceste corturi vor fi amplasate începând de vinerea viitoare, 01 iulie, şi vor avea program între orele 11.00 şi 19.00.”

Ați vorbit voi cu Busu și v-a spus că de-abia de la 1 iulie vine căldura? Acum e frumos afară, maxim 20 de grade, puțin Soare, adie și vântul... O plăcere să te plimbi pe stradă, mai ales la orele prânzului.
Corturile alea ar fi trebuit să fie deja instalate! Plus că, dacă tot știți cele „20 de puncte”, ar trebui să faceți ceva permanent, nu corturi...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE