Gabriela Firea, despre cererea USB de la Sectorul 1: O pierdere trebuie să fie marcată de fair playGabriela Firea a comentat, marţi, în termeni critici decizia USB de a cere renumărarea voturilor la Sectorul 1. Firea le-a transmis celor de la USB că o pierdere trebuie tratată cu fair play. "Dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 și PMP", a spus Firea.  Clotilde Armand, candidatul Uniunii la Primăria sector 1, a pierdut alegerile în faţa lui Dan Tudorache de la PSD, potrivit rezultatelor oficiale de la BEC, după ce, duminică seara, era dată drept câştigătoare în exit-poll-uri.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Să știți că și un câștig, o reușită trebuie să fie tratată cu responsabilitate și cu demnitate, dar și o pierdere, la fel ca în sport, trebuie să fie marcată de fair-play și de recunoaștere a acestei situații și să te gândești la ce ai de făcut în următoarele etape. Cred că a veni cu astfel de informații nu este corect și nu este un început bun în politică. În primul rând că reprezentanții tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la acele secții de votare. Practic, dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 și PMP. Nu cred că ne bănuiți de legături primejdioase cu aceste formațiuni politice", a afirmat Gabriela Firea întrebată referitor la faptul că Nicușor Dan și USB au contestat rezultatul votului la Primăria sectorului 1, cerând renumărarea voturilor, scrie Agerpres.

În schimb, ea a spus că îi pare foarte rău că "domnul Dan nu spune absolut nimic de încălcările flagrante ale legii electorale din acest week-end".

"Când au avut loc alegeri și după momentul în care campania s-a încheiat, domnia sa (Nicușor Dan — n.r.) a făcut în continuare campanie. A avut câteva somații publice din partea Biroului Electoral, au fost reclamații făcute de mai multe partide politice. Practic, a fost singura formațiune (USB — n.r.) care a încălcat Legea electorală, după încheierea campaniei electorale, în mediul online, și sunt publice aceste date. În momentul în care ridic standardul atât e sus și spui că vii cu suflu nou în politică, cu oameni onești, curați și că nu mai vrei să existe nimic din ce a fost până acum în politică, trebuie tu însuți să dovedești că ești primul care respecți legea. A încălca Legea electorală este primul pas spre a încălca orice lege din această țară, inclusiv Constituția", a declarat Firea.

Întrebată despre varianta ca Nicușor Dan să fie unul dintre viitorii viceprimari ai Bucureștiului, Gabriela Firea a spus că ea este "foarte deschisă și la dialog, și la cooperare cu toți consilierii generali".

"Sunt obligată în fața bucureștenilor să nu existe între noi dizarmonii, dar atunci când vezi că există minciună și că există dezinformare atragi atenția partenerului de dialog că trebuie să își schimbe atitudinea dacă vrem să fim parteneri egali, parteneri corecți, unii cu ceilalți. Nu poți să ai un discurs la televizor și altul în viața privată când nu sunt camere de luat vederi. Discursul trebuie să fie același și atitudinea și când este presă și când nu este presă", a mai declarat Firea.

Duminică noaptea, după primele estimări, candidatul USB Clotilde Armand era dată drept câştigătoare la Primăria Sectorului 1, în faţa candidatului PSD Daniel Tudorache. Ulterior, potrivit rezultatelor parţiale, aceasta a pierdut alegerile, la diferenţă mică faţă de Tudorache.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut, marţi dimineaţă, renumărarea voturilor în Sectorul 1 al Capitalei, invocând discrepanţe statistice în privinţa numărului de voturi obţinut de candidatul USB, Clotilde Armand.

Etichete: alegeri primaria sector 1, Clotilde Armand, Gabriela Firea, USB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE