Gabriela Firea, despre contestaţiile USR-PNL: "Fără logică şi fără argumente, cu ură şi minciună"Primarul general, Gabriela Firea, apreciază într-o postare pe Facebook că proiectele contestate de politicienii USR-PNL se deblochează, după ce au fost "înţepenite" ani de zile şi că în ultima perioadă, Guvernul a reconsiderat relaţia cu Primăria Capitalei şi se încearcă repararea întârzierilor de anul trecut.

Gabriela Firea, despre contestatii USR-PNL: "Fara logica si fara argumente, cu ura si minciuna"
Gabriela Firea, despre contestaţii USR-PNL: "Fără logică şi fără argumente, cu ură şi minciună"

"Au fost trei ani grei, dar realizările îmi dau putere să merg înainte şi să spun tuturor, inclusiv reprezentanţilor Guvernului, că o capitală bine administrată înseamnă o ţară bine administrată şi că certurile permanente nu ne ajută nici pe noi să fim eficienţi, nici pe cetăţeni, care - pe bună dreptate - aşteaptă rezultate concrete. Eu sunt om de echipă şi am dovedit că am luat atitudine atunci când promisiunile făcute în faţa oamenilor nu mai reprezentau o prioritate. Apreciez că în ultima perioadă Guvernul a reconsiderat relaţia cu Primăria Capitalei şi se încearcă repararea întârzierilor de anul trecut. În ciuda contestării permanente, fără logică şi fără argumente, cu ură şi minciună, a celor de la USR şi PNL, noi încercăm şi în mare parte reuşim să mişcăm din loc proiecte înţepenite de ani de zile", a arătat edilul general, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook.

Ea a mai spus că, în ciuda faptului că opoziţia încearcă prin orice mijloace să acrediteze ideea că actuala administraţie nu a făcut nimic în Bucureşti, s-au schimbat multe lucruri în bine, în special în domeniile: sănătate, transport în comun sau consolidări.

Astfel, primarul a precizat că două noi spitale şi-au deschis porţile anul trecut: Spitalul de copii ''Dr. Victor Gomoiu'' şi ambulatoriul integrat al acestuia, precum şi Spitalul de ortopedie Foişor.

De asemenea, au fost inaugurate corpuri şi secţii noi la câteva spitale, iar în cele 19 unităţi medicale administrate de PMB s-au realizat modernizări şi reabilitări în valoare de peste 10 milioane de euro, iar în aparatura medicală s-au investit 40 de milioane de euro. Au fost achiziţionate 106 ambulanţe, au fost dotate cabinetele medicale şcolare şi există un program pentru subvenţionarea consultaţiilor stomatologice şi aplicarea aparatelor ortodontice pentru elevi.

În ceea ce priveşte transportul în comun, au fost achiziţionate 400 de autobuze Euro 6 şi sunt în curs de finalizare lucrările de delimitare a culoarului dedicat tramvaielor pentru liniile: 1, 10, 21, 32 şi 41.

Firea a menţionat că au fost finalizate proiecte precum: Pasajul rutier de la Piaţa Sudului sau reabilitarea liniilor de tramvai din Bulevardul Liviu Rebreanu, Şoseaua Iancului şi Şoseaua Pantelimon. Au fost deblocate şi sunt în derulare lucrări la Şos Fabrica de Glucoză, Pod Ciurel şi Prelungirea Ghencea, iar printre proiectele noi se numără: pasajele Colentina-Doamna Ghica, Andronache, Petricani, faza a II-a a proiectului Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, pasajul suprateran peste calea ferată din zona Nisipoasa.

Primarul a adăugat că peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat în 2018 de sprijin financiar, iar din 2017 până în prezent s-au acordat stimulente financiare în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Conform aceleiaşi surse, în prezent aproape 200 de clădiri încadrate în categoria I de risc seismic sunt în proces de consolidare.

Etichete: Gabriela Firea, PNL, relatie guvern, usr

0/1 COMENTARII
Vlad
24 mai 11:10
+0
VOTURI
-0
Pai hai sa le luam pe rand: Linia de tramvai Iancului/Pantelimon nu este terminata, din cauza asta nu pot sa circule decat tramvaie cu usi pe ambele parti, prea putine pt a satisface necesarul. Incercati sa circulati cu autobuzele prin Pantelimon seara. Infernal. Linia de tramvai Liviu Rebreanu... terminata sub Oprescu, pasajul de la Ciurel, nu se face nimic. Prelungirea Ghencea/Pasajul Domnesti? nimic. Spitalul Foisor este in continuare un urias santier iar la Gomoiu, nu stiu ce anume s-a deschis/inaugurat pt ca spitalul este inchis si nefunctional. La Fabrica de Glucoza... se prevazuse proiect si cu banda pt parcare, au anulat-o, in schimb deja se construiesc multe cladiri de birouri pe viitoarea strada largita. O sa iasa un trafic infernal acolo, lipsa completa de viziune. Bineinteles, nu se fac rute alternative de transport in comun catre zona Pipera... Apoi, nu am auzit ca cineva sa conteste vreo secunda unul din proiectele astea... contestarile vin catre companiile alea municipale, deja declarate definitiv ILEGALE!!! Hai sa dau si o concluzie: Firea este cel mai slab primar din istoria post-comunista a orasului. Nu a facut in 3 ani, nimic, nimic!!! Vii si te lauzi cu niste garduri la tramvaie?? Asta e realizare cand ai buget de 2 miliarde de euro pe mana??? Ba nene, ar trebui deschise sosele intregi noi, pasaje, poduri!! Bineinteles spitale noi. Rezolvata problema RADET??? Stim toti ca la iarna o sa murim de frig in case, jumatate de bucuresti nu are apa calda acum, vara, desi nu este nicio revizie planificata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE