Gabriela Firea nu poate depune miercuri jurământul. Avertismentul pentru directorii din PrimărieGabriela Firea nu va putea depune jurământul ca primar al Capitalei în cursul zilei de miercuri, deoarece, spune social-democrata, PNL a anunțat că abia pe 21 iunie va preda la AEP și la BEC raportul mandatarului financiar pe toată țara. În aceste condiţii, Firea le-a transmis directorilor din Primărie un avertisment.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Din păcate, eu nu voi putea depune mâine jurământul și nu îmi voi putea începe activitatea de primar în funcție joi dimineața, cum era preconizat și așa cum anunțasem, (...) deoarece PNL a anunțat că abia pe 21 predă la AEP și BEC raportul mandatarului financiar pe toată țara. Practic, niciun consiliu din întreaga țară nu se va putea constitui din cauza acestei amânări. Fac un apel la copreședinții PNL să nu lase toată țara paralizată doar pentru că există niște — nu știu — interese mărunte, oricum, față de interesul general. Oricare ar fi motivul, nu există justificare pentru care un singur partid politic, PNL, nu dorește să depună mai devreme raportul mandatarului financiar. De exemplu, USB am înțeles că depune mâine. Noi l-am predat ieri", a declarat Gabriela Firea, conform Agerpres.

Ea a menționat că liberalii se pot prevala de faptul că 21 iunie este ultima zi în care poate fi depus raportul, dar că "niciodată, nicio formațiune politică nu a predat acest raport al mandatarului financiar chiar în ultima zi".

Firea a apreciat că o astfel de măsură este riscantă și pentru PNL, deoarece, în cazul în care există anumite erori, "nu le mai pot îndrepta și își pierd, practic, toți consilierii".

Gabriela Firea le-a transmis "tuturor directorilor din Primărie să fie foarte precauți, să fie foarte atenți și să aibă grijă la ceea ce semnează în această perioadă", deoarece nu va ezita să solicite ajutorul instituțiilor statului "pentru a verifica toate contractele care se semnează, așa, pe furiș".

"Suntem în fața unei noutăți. PNL mai dorește să rămână la guvernarea locală câteva zile. Ne întrebăm de ce. Oare de ce? Ce interese sunt? (...) Eu am fost informată că se semnează acum și în Primăria Generală diferite contracte, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informații, pe care nu trebuie să le aflu. Dar eu îi anunț pe toți directorii că tot ceea ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlului și voi face apel la instituțiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă și care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu", a declarat primarul ales.

Aceasta a adăugat că, în situația în care PNL va preda raportul mandatarului financiar pe data de 21 iunie, ea va putea depune jurământul cel mai devreme pe 23 iunie.

"Nu este o stare de normalitate. Sunt convinsă că președinții PNL nu cunosc acest detaliu, pentru că nu pot să cred că domniile lor încurajează un astfel de comportament care înseamnă dispreț față de cetățean. Cred că este decizia unanimă, să spunem, a actualului primar interimar PNL, care vrea pe ultima sută de metri să mai dea niște tunuri, cel puțin așa scrie presa. (...) Citiți și dvs presa. Sunt astăzi informații că în mod intenționat s-a prelungit starea de provizorat, pentru a se lua anumite decizii, pe care trebuia să le ia primarul ales și care să fie în funcție, nu cel care și-a încheiat practic misiunea", a spus ea.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, pentru News.ro, că PNL respectă legislaţia electorală impusă de AEP, iar restul e doar politică dâmboviţeană şi nerăbdarea PSD de a prelua puterea.

Etichete: directori primaria capitalei, Gabriela Firea, gabriela Firea juramant primarie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE