Gabriela Firea: "Nu voi urma parcursul fostului primar general al Capitalei, Traian Băsescu"ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei,  spune că nu vrea să urmeze parcursul lui Traian Băsescu, care de la Primăria Capitalei a fost propulsat în funcția de președinte al României, şi nici intenționează să candideze pentru funcția de președinte al PSD.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Nu aș candida la președinția partidului. Nu sunt interesată. Dacă se va întâmpla peste niște ani, vedem la momentul respectiv. Sunt foarte fermă, dau în scris că nu am nicio intenție de a urma parcursul fostului primar general al Capitalei Traian Băsescu, care a ajuns președinte. Consider că nu mă caracterizează un astfel de comportament", a declarat, marți seară, Gabriela Firea, la B1 TV.

Totodată, Firea a spus că "nu este o afacere" să lași meseria de jurnalist, aceasta activând în mass-media mulți ani înainte să intre în PSD, pentru scena politică, dar a recunoscut că o ajută experiența anterioară.

"Nu este nicio afacere să intri în politică pentru că încrederea în oameni politici e foarte slabă. Eu îmi închei în câteva luni mandatul de senator. Poate am creat un trend, poate partidele s-au gândit să promoveze oameni care au lucrat ani de zile cu cetățeanul. De asta au fost preferați unii jurnaliști. Ar mai fi și ușurința de a vorbi cu oamenii", a mai spus Firea.

Firea: Ponta şi Dragnea vor decide dacă fostul premier preia şefia Camerei acum sau din noiembrie

Gabriela Firea a mai spus că rămâne ca Victor Ponta şi Liviu Dragnea să decidă dacă fostul premier va prelua preşedinţia Camerei Deputaţilor acum sau după alegerile legislative din noiembrie, pentru un mandat întreg.

"Ei (Liviu Dragnea şi Victor Ponta-n.r.) trebuie să ia decizia, dacă domnul Ponta îşi doreşte această postură pentru (...) şapte luni dintre care două de vacanţă parlamentară, practic de patru luni şi jumătate de activitate la Camera Deputaţilor, sau să vină pe această postură, direct, în noiembrie, pentru un mandat de patru ani", a spus Firea.

Întrebată cum priveşte numirea lui Victor Ponta la conducerea Camerei Deputaţilor, în locul lui Valeriu Zgonea, Firea a afirmat că Ponta este "unul dintre cei mai buni prim-miniştri pe care i-a avut un Guvern al României".

"Domnul Ponta este în partid. După cum ştiţi a fost unul dintre cei mai buni prim-miniştri pe care i-a avut un Guvern al României şi dacă este să comparăm ce se întâmplă în zilele acestea cu Guvernul tehnocrat cuvintele de apreciere sunt cu atât mai credibile în faţa ceţăţenilor (...) când vedem că şi partidul care a susţinut această guvernare o consideră fără consistenă şi fără coerenţă. Noi ce să mai spunem?", a spus Firea.

Întrebată dacă îl susţine pe Victor Ponta, Firea a declarat că este "subiectivă, pentru că a colaborat cu acesta în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

"Din punctul meu de vedere toată aprecierea pentru premierul Ponta, pentru preşedintele de partid Ponta. Acum ce se va întâmpla în continuare, ce decizie va lua domnia sa, pentru că trebuie să vrea şi dumnealui să preia pentru câteva luni, până la un nou Parlament care se va constitui în noiembrie acestă poziţie în statul român", mai spus Firea.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Gabriela Firea

0/1 COMENTARII
Ing.
04 May 09:34
+0
VOTURI
-0
Nu va urma parcursul lui Băsescu... aşa zic toţi, deşi şi Oprescu a vrut la preşedinţie. Dacă iese Firea primar, probabil va urma parcursul lui Oprescu. Numai că nu ştiu dacă o să mai trăim noi 7 ani până o să o salte DNA-ul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE