Gabriela Firea, plan inedit pentru Capitală. Cum vrea să descongestioneze traficul de coșmarGabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat într-un interviu acordat unei televiziuni duminică seara că doreşte să cumpere mii de biciclete pentru bucureșteni, după modelul marilor capitale europene cum ar fi Amsterdam sau Copenhaga. 

Astfel, primarul general a anunţat că bicicletele pot fi închiriate din apropierea stațiilor de metrou și a marilor magazine, fără să fie aduse în acelaşi loc, ci pur şi simplu lăsate în altă staţie.

"Staţii de închiriere a bicicletelor şi care nu trebuie să fie întoarse la staţia de unde ai împrumutat bicicleta, aceasta este noutatea şi poţi să o laşi în zona unde te afli. Cele mai multe astfel de staţii vor fi lângă metrou, lângă staţiile RATB, lângă Universităţi, lângă marile magazine", a declarat Firea la Antena 3.

Chiar şi aşa, bicicliştii bucureşteni se plâng că oraşul nu dispune de piste de biciclete, iar cei care aleg să folosească transportul pe două roţi sunt obligaţi să meargă printre maşini. Teoretic, în Capitală sunt peste 122 de kilometri de piste pentru biciclete. Cu toate acestea, peste 100 au fost declaraţi ilegali de Brigada Rutieră deoarece pun în pericol viaţa bicicliştilor şi a pietonilor deopotrivă, după ce Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti a pornit o iniţiativă în urmă cu câţiva ani. Mai mult, până şi cele create recent sunt deficitare, cum ar fi pista de pe Şoseaua Pantelimon. Restul au rămas în paragină, cu toate că Primăria Bucureşti cheltuise în 2012 aproximativ 11 milioane de euro pentru construirea lor, adică peste 150.000 de euro pentru fiecare kilometru de pistă.

Citeşte şi Cum arată PISTELE de BICICLETE din Capitală: Pista de pe Pantelimon este prost gândită FOTO

Care credeţi că ar fi măsurile pe care Primăria Bucureşti trebuie să le ia pentru decongestionarea traficului din Capitală? Puteţi să răspundeţi în secţiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook

Etichete: biciclete bucuresti, Bucureşti, Gabriela Firea, piste de bicilete

0/23 COMENTARII
Victor
08 Aug 17:09
+0
VOTURI
-0
gura larga..primarita vorbareata..cand incepi sa faci ceva concret? Au trecut doua luni si in afara de vorbe, sunci la piscina si zambet precum la reclamele pentru pasta de dinti nu se vede nimic.
cristi
08 Aug 01:19
+0
VOTURI
-0
Daca Gabriela F ajunde presedine putem sa ne ducem dracului de natie deci se adevereste ca suntem handicapati mintali(tigani )
cetatean
06 Aug 22:29
+0
VOTURI
-0
Cu parcarile cum ramane? Punem tzoclele pe masini si plecam sa ne dam in locuri cu ozon...Sa se dea guv. cu tzoacla pri oras, sa puna frana cu calcaile ca ,,pokemonii''...
Florina
05 Aug 16:55
+0
VOTURI
-0
Super-oferta! Numai acum!Castiguri motivante! S-au acordat peste 4600 de dolari în primele doua luni! Companie internationala in plina extindere! Cautam colaboratori! E gratis totul! Seriozitate maxima! Solicita mai multe informatii la adresa de email: project.flory@gmail.com
Sau inregistreaza-te gratuit aici: http://bit.ly/29bHQXJ
florin
05 Aug 09:40
+0
VOTURI
-0
un link util , pentru a trece de la masini la biciclete Amsterdamul sa reinventant , sunt curios daca se va intampla asta si in Bucuresti.

http://dailyhive.com/calgary/sharing-amsterdams-story-of-transformation-into-a-city-for-people?utm_medium=email&utm_source=flipboard#.V46iB4RxPZ4.twitter
din america
03 Aug 08:37
+0
VOTURI
-0
In Chicago aceasta activitate are un succes enorm la numai trei ani de la introducere . Numarul de amplasamente cu biciclete s-a triplat .
anonim
01 Aug 22:59
+0
VOTURI
-0
au votat-o feministele pe asta nu e limpede ca barbatii nu sunt ca femeile
Melos Taciturna
01 Aug 21:43
+0
VOTURI
-0
Comentariile ăstuia, Melos Negros, îmi aduc aminte de comentariile unui alt postac, dar care-l pupa în fund pe Oprescu. Exact aceeași limbă de lemn în care Oprescu era lăudat pentru Arena Națională, podul Basarab și câte și mai câte. Și, tot la fel, era lăudat de-mi dădeau lacrimile de emoție de cât de mult fură „ăia”, iar doctorul nu fură nimic, a venit să facă treabă...

Postacule, ești penibilă!
Melos Taciturna
01 Aug 21:33
+0
VOTURI
-0
„Oricum pe deasupra, că doar n-o să meargă prin pasajul subteran, unde și așa orice șofer este lovit în prima sută de metri de orbirea caracteristică trecerii de la lumina zilei la cea de noapte din subteran.”

Melos Maroos, nu-i așa că nu conduci și, mai ales, că n-ai trecut în viața ta printr-un tunel? Ca un fapt divers, ieșirea din orice tunel este FOARTE bine iluminată, tocmai din motivul înșirat de tine.
Și lasă-mă cu viitoarea președintă a României. Tipa asta nu e bună nici să citească de pe prompter, că altfel rămânea la Latrine. Dacă și ăia au dat-o afară, îți dai seama cam care-i valoarea ei...
aaa
01 Aug 18:20
+0
VOTURI
-0
NU VREM BICICLETE
VREM PISTE PENTRU BICICLETE
Ionita
01 Aug 16:38
+0
VOTURI
-0
Nu se poate decat prin autostrada circulara suspendata. Un RING dincolo de inelul Stefan ce Mare- Mihai Bravu dar dincoace de Centura !Toate orasele cu peste 1 mil. locuitori au asa ceva ! Restul ..paleative usurele.
FUIE MIREA
01 Aug 15:57
+0
VOTURI
-0
FUIE MIREA si tuturor sustinatorilor ei
Melos Negros
01 Aug 15:53
+0
VOTURI
-0
Alminteri îi poftesc pe toți cei care se trag p-aici de șireturi cu Gabriela Firea să ia aminte că au de-a face cu viitoarea președintă a României. Punct.
MelosNegros
01 Aug 15:45
+0
VOTURI
-0
Oricum pe deasupra, că doar n-o să meargă prin pasajul subteran, unde și așa orice șofer este lovit în prima sută de metri de orbirea caracteristică trecerii de la lumina zilei la cea de noapte din subteran.
Melos Negros
01 Aug 15:41
+0
VOTURI
-0
Tocmai așa se și explică de ce Firea este primarul întâmpinat cu cele mai multe înjurături: pentru faptul că le-a smuls ciolanul de la gură tuturor celor care l-au ronțăit până acum (așa zișii politicieni de dreapta).
Melos Negros
01 Aug 15:35
+0
VOTURI
-0
Încet-încet, se rezolvă toate, mai ales că Primăria Capitalei are pentru prima dată un primar care nu e pus pe furat. Punct.
Ilie
01 Aug 15:05
+0
VOTURI
-0
Ok, unp prim pas bun, mai trebuie benzi dedicate RATB - politie sa dea amenzi, eventual piste integrate in trafic, un transport de noapte la care sa stii unde naiba merge autobuzul ala!
bogdan71
01 Aug 14:53
+0
VOTURI
-0
Panem et circensis ! Nicio zi fara fumigene de la Firea !
Cris
01 Aug 14:51
+0
VOTURI
-0
Bravo Bucatareasa! Biciclete gratuite pentru tot poporul, asta vrem... Chiar daca o sa mergem prin copaci cu ele, gratuitatea va fi primita. Romanul e neam de mocangii... cum se da ceva, cum se calca in picioare, apoi voteaza masiv pe cine a dat.
ggg
01 Aug 13:35
+0
VOTURI
-0
se schimbe becurile arse la semafoare, sa le sincronizeze, sa taie ramurile care obtureaza indicatoare/semafoare ... sa inceapa cu chestii deastea simple si ieftine ....
andrei
01 Aug 12:48
+0
VOTURI
-0
Planul asta e mai vechi decat Firea in sine! Buna dimineata, va cumpara firea cu cartofi vechi
Caine
01 Aug 12:30
+0
VOTURI
-0
Si biciclistii astia,cateva mii, pe unde or sa circule? de exemplu, cum or sa traverseze biciclistii Piata Sudului?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE