Gabriela Firea regretă că l-a jignit pe Iohannis în campania prezidenţială. Ce spune de Nicuşor DanGabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, declară, la mai bine de un an de la alegerile prezidenţiale, că regretă momentele din campania pentru Cotroceni, când l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu este "un bun familist" pentru că nu are copii. Firea spune că, în campania pentru Bucureşti, vrea să demonstreze că este altfel şi nu îşi va denigra contracandidaţii. Pe de altă parte, social-democrata  susţine că şi-ar dori ca Nicuşor Dan să fie viceprimar. 

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea  spune că îi pare rău că a transmis mesaje negative împotriva actualului şef al statului, în campania prezidenţialelor.

"Îmi pare rău, pentru că sunt om şi recunosc că am greşit. Mi-a părut rău de fiecare dată când un mesaj negativ a fost transmis prin mine, iar toată reacţia a fost asupra mea, nu a candidatului sau a partidului. Vreau să demonstrez în această campanie că îmi pare rău pentru momentele neplăcute din campania pentru prezidenţiale, că am învăţat lecţia. Nu mă veţi auzi în campania electorală denigrându-mi rivalii. Îmi doresc o campanie curată, o campanie elegantă", a spus Firea, la Adevarul Live.

În ceea ce priveşte competiţia pentru Bucureşti, Firea a arătat "toţi adversarii sunt redutabili" şi a comentat o eventuală intrare în cursă a lui Traian Băsescu:

"Îmi amintesc că, în 2000, i-am avut invitaţi pe candidaţii la Bucureşti. Domnul Geoană mă acuza atunci că sunt băsistă. Dar fiecare jurnalist ţine cu cel care îi vine în platou, nu cu cel care fuge. Băsescu venea de fiecare dată la emisuni, venea şi singur, venea şi cu restul candidaţilor. Nu încerca să-şi aranjeze nici formulă. Dar Băsescu poate manipula oamenii şi presa. Ştie să facă ştiri, să pună etichete, este deschis, jovial, este bine perceput de publicul mediu, sub nicio formă de cei care depăşesc acest nivel. Eu nu cred că un profesor universitar îl poate vota pe domnul Băsescu. În studio, domnul Băsescu putea să-l atace pe domnul Geoană la perosană, la familie, de aceea îl înţeleg pe domnul Geoană. Consilierii îi spuneau lui Geoană: stai departe de Băsescu. Nu ştiu dacă va intra domnul Băsescu în competiţie, dar dacă va intra, vă promit că voi merge la dezbatere cu domnul Băsescu. Şi nu numai cu domnul Băsescu, ci cu oricine. Domnul Orban a fost viceprimar în mandatul domnului Videanu. Eu nu spun nimic, nici de bine , nici de rău. Dar îi las pe cetăţeni să spună ce s-a făcut în Bucureşti. Cred că o mai mare borduriadă nu a fost nicuodată. Mi-aş dori un viceprimar ca Nicuşor Dan. (...) Cred că este de apreciat că este un neobosit al semnalării neregulilor din Bucureşti. Nu are forţa echipei PSD sau PNL. Stă bine în sondaje, îi citesc proiectele, îl urmăresc cu atenţie, iar dacă va intra în Consiliul General voi fi prima care îi va întinde mâna."

Firea a făcut o prezentare şi a echipei de candidaţi ai PSD de la sectoare: "Noi am răspuns cererii legitime a bucureştenilor de a intra în funcţii publice cu oameni tineri, oameni noi în politică, oameni care nu au contracte cu statul, oameni care nu au probleme cu Justiţia. Sectorul 1: Îl avem candidat pe domnul Tudorache, nu este la prima încercare, dar asta poate fi un atuu, pentru că are experienţă de campanie. La Sectorul 2 domnul Onţanu este foarte apreciat şi îi susţinem candidtaura. La Sectorul 3 avem un primar în funcţie, domnul Negoiţă. Dacă comparăm Sectoarele 3 şi 6, primul cu primar PSD, al doilea cu primar PNL, toată lumea va spune că Sectorul 3 a fost mai bine administrat.

La Sectorul 4 candidatul va fi domnul Băluţă, actualul primar interimar. Acolo, domnul Piedone este în continuare pe primul loc în sondaje. Să sperăm că îşi va rezolva problemele din Justiţie. La Sectorul 5 candidat este Daniel Florea, fost judecător. Şi domnul Vanghelie stă bine în sondaje şi este apreciat de o parte a locuitorilor din Sectorul 5. Dar în viaţă trebuie să-ţi asumi nişte riscuri, deci trebuie să candieze cineva. La Sectorul 6 candidează Gabriel Mutu, care părea cel mai hotărât dintre noi. După ce se vor număra toate voturile, cred că toţi colegii vor fi declaraţi câştigători."

În octombrie 2014, Gabriela Firea lansa un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, contracandidatului lui Victor Ponta la Preşedinţie: 'Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii... Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor''.

Fosta prezentatoare TV a continuat spunând că, spre deosebire de Iohannis, prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, este un ''bun familist''.

Purtătoarea de cuvânt a campaniei prezidenţiale a PSD susţinea că, indiferent dacă poate sau nu să facă un copil, Klaus Iohannis trebuia să înfieze unul:''Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poţi să înfiezi un copil dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. Din perspectiva financiară, nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată îngriji 1-2 copii''.

Etichete: alegeri bucuresti, Gabriela Firea, Klaus Iohannis

0/3 COMENTARII
Shark
22 Mar 13:51
+0
VOTURI
-0
ha ha ha ... regreta ca nu i-a scos ochii cu unghiile sau ca nu a facut ca tembela aia care l-a apucat pe ala de cofrajul cu oua ... nu dragilor, asta nu regreta decat ce nu a facut ... din ce a facut nu regreta nimic !
Sandu al-III-lea
21 Mar 17:02
+0
VOTURI
-0
Acuma regreta,ai?Ca e in campanie de aia regreta.Perfida femeie.Nicusor Dan cred ca ar fi mai bun decat tine de o mie de ori.Esti neagra-n cerul gurii.Rautateo!
haha
21 Mar 16:35
+0
VOTURI
-0
si o crede cineva? Normal ca vrea sa traga voturi si de la votantii lui Nicusor Dan. Oricum tot pe Nicusor il votez.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE