Gabriela Firea se inspiră din experienţa administraţiei publice locale din VienaPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, ca doreste o dezvoltare a administratiei locale din Bucuresti de tip holding, asemenea celei din Viena. Este vorba despre implicarea Primariei, prin intermediul unor societati comerciale, in furnizarea serviciilor publice esentiale, de la transport, pana la incalzire, de la protectia mediului, pana la locuire si calitatea locuirii.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a anuntat ca un prim pas in aceasta directie a fost deja facut, prin infiintarea unei societati comerciale a Municipalitatii care va construi locuinte, atat pentru tinerii care lucreaza in domeniul cultural, artistic, medical sau in invatamant, cat si pentru persoanele cu venituri mici sau evacuate din imobilele retrocedate.

Primarul Capitalei a dat asigurari ca societatea de constructii a Municipalitatii nu va face concurenta dezvoltatorilor imobiliari privati, deoarece beneficiarii locuintelor ce vor fi construite de catre primarie nu isi pot permite sa contracteze imprumuturi imobiliare, pentru a cumpara o locuinta.

Gabriela Firea si-a exprimat speranta ca vizita oficiala pe care o va face in octombrie la Viena va constitui un prilej de a prelua din experienta capitalei austriece, in ceea ce priveste administratia publica locala, potrivit bucurestifm.ro

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea: În primăvară începem construirea a şase cartiere de locuinţe în sectoarele Capitalei

Etichete: administrație publică locală, Bucureşti, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, Viena

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h