Gabriela Firea vrea să construiască câte un TEATRU în fiecare sector şi locuinţe pentru actoriGabriela Firea a anunţat că va propune construirea câte unui teatru în fiecare sector al Capitalei şi ridicarea unor locuinţe destinate actorilor, regizorilor, medicilor şi profesorilor. În ceea ce priveşte şansele Bucureştiului de a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, Firea spune că sunt "mici".

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Voi supune dezbaterii şi aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşt, în colaborare cu cei şase primari de sectoare, înfiinţarea câte unui teatru în fiecare sector al Capitalei. Vom introduce gratuitate pentru transportul preşcolarilor, şcolarilor, liceenilor şi studenţilor spre şi dinspre activităţile culturale. Vom înfiinţa Teatrul Dramaturgilor Români Contemporani. Vom acorda locuinţe cu prioritate actorilor şi regizorilor, alături de medici şi profesori, prin demararea unui program semnificativ de construire de locuinţe", a declarat Gabriela Firea.

Edilul a mai anunţat că va propune înfiinţarea unei companii municipale de construcţii, care va construi locuinţe sociale.

"În prima şedinţă a CGMB vom înfiinţa o societate de construcţii 100% a municipalităţii, care va construi locuinţe pentru tineri şi sociale şi pentru profesii deosebite", a anunţat primarul general, potrivit Mediafax.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că va propune majorarea cu cel puţin 50% a bugetului pentru cultură, astfel încât teatrele să primească fondurile necesare pentru reparaţii, refacerea decorurilor, recuzită şi dotări. Edilul a mai anunţat şi demararea procedurilor oficiale pentru organizarea licitaţiei pentru construirea teatrului temporar în care se vor muta, pe rând, teatrele care vor intra într-un proces de consolidare.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Primarul General a anunţat că şansele Bucureştiului de a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 sunt mici.

"Din ceea ce m-am informat eu până în acest moment, în ceea ce priveşte Bucureştiul, există şanse mai reduse ca acesta să fie declarat Capitală Culturală Europeană în 2021, pentru motivul important că în toţi anii trecuţi, 10-15 ani, nu s-a acordat acest titlu capitalelor. Conceptul iniţial a fost acela de a oferi o şansă în plus şi de a dezvolta un alt oraş al ţărilor europene decât capitala, care orcum beneficială de investiţii. Acesta este conceptul", a explicat edilul Capitalei.

Etichete: Gabriela Firea, Primăria Capitalei, teatru bucuresti

0/6 COMENTARII
teobogdi
16 Sep 17:04
+0
VOTURI
-0
D-na Firea,
De ce nu luati exemplu de la sotul dumneavoastra actual, D-nul Pandele?
Dansul timp de 16 ani s-a ocupat de infastructura..Caminul cultural a ramas tot ala
de pe timpuri..
Nu -i luati mai bine de mana pe D-nul Pandele, Pe d-nul primar de la sector 2 si faceti odata pasaje suspendate sau subterane pe soseua Petricani si Andronache?
Pasaj la d-na Ghica, pasaj la intersectie Pantelimon cu Fundeni?
Sau chiar duceti-va intr-o sedinta la Guvern si nu plecati de acolo pana cand ministrul transporturilor nu promite ca face centura Capitalei in 6 luni de zile..
Sau prin Militari sa mai fluidizati circulatia..
Habar n-am daca asta este sau nu treaba dumneavoastra, dar zic si eu asa ca sa ma aflu in treaba!
Vlad
15 Sep 10:06
+0
VOTURI
-0
Ce-i asta nene? Locuinte sociale pentru actori?? De ce?? mi se pare absurd, sunt muritori de foame??? Nu mai sunt oameni cu adevarat nevoiasi care sa aiba nevoie de case??? Daca chiar le face ceva, n-are decat sa le dea cate o garsoniera... daca vor mai mult sa-si plateasca singuri!!! Iar chestia asta cu teatru de sector ... sa faca primarii de sector daca chiar vor. Dar oricum este absurd, cand exista metrou, RATB... nu vorbim de piete. In primul rand sa se apuce sa renoveze teatrele existente, cinematografele vechi, pt ca la un cutremur cad TOATE!!!
sorind
14 Sep 20:38
+0
VOTURI
-0
gata ne-am prins ca habanista ast improvizeaza , depind cea vist noaptea
ea d fapt acum e in campanie electorala penru psd, promite orice ca prosti sunt berechet!
Cris
14 Sep 19:58
+0
VOTURI
-0
Bucatareaso, cinematografele din Bucuresti stau sa cada pe noi. Nu va apucati mai bine de ele si dupa aia de teatru in fiecare sector? In sectorul 3 dementul de Negoitza voia sa tranteasca un teatru in mijlocul parcului IOR. Noroc ca a iesit lumea in strada.
alt_alex
14 Sep 17:50
+0
VOTURI
-0
Mai bine le-ar repara intai pe cele existente. Si apoi eu daca lucrez in privat si platesc taxe si impozite de multe milioane pe an de ce sa nu primesc locuinta?
alex
14 Sep 16:47
+0
VOTURI
-0
poate se organizeaza si concurs arhitectural pentru viitoarele constructii pentru ca se construieste absolut grotesc in orasul asta. In Londra fiecare cladire arata superb(poate de asta este si cel mai vizitat oras din lume), in schimb la noi le numeri pe degete.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE