Gabriela Firea vrea să dezvolte proiectul "Bucureşti – port la Dunăre" cu fonduri europeneGabriela Firea vrea ca municipalitatea să preia dezvoltarea proiectului „Bucureşti – port la Dunăre” urmând să fie realizate studiile de fezabilitate şi să fie atrase fonduri europene astfel ca Bucureştiul să aibă cale navigabilă printr-un canal care să conecteze râul Dâmboviţa la fluviul Dunărea.

Gabriela Firea vrea sa dezvolte proiectul "Bucuresti – port la Dunare" cu fonduri europene
Gabriela Firea vrea să dezvolte proiectul "Bucureşti – port la Dunăre" cu fonduri europene

"Vreau să continuăm acest proiect, să preluăm responsabilitatea realizării lucrărilor în Bucureşti, iar investiţia să devină o prioritate pentru Capitală. După discuţiile pe care le vom avea cu reprezentanţii unităţilor administrativ - teritoriale responsabile, şi după întocmirea documentaţiei necesare vom putea demara procedurile pentru obţinerea cofinanţării proiectului din fonduri UE. Avem deja sprijinul Comisarului European, Corina Creţu pentru realizarea acestui proiect important", a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Discuţiile despre reluarea proiectului au fost iniţiate într-o şedinţă la care au participat cei care au realizat studiul de fezabilitate din 2012 şi 2013 şi angajaţii fostului Institut de Proiectari pentru Transporturi Auto, Navale si Aeriene, autorii proiectului realizat înainte de 1989.

În cadrul analizei făcute de Primăria Municipiului Bucureşti s-a arătat că, pentru realizarea proiectului, este necesară şi implicarea autorităţilor locale care ar putea beneficia de avantajele acestei investiţii, respectiv cele din judeţele Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, dar şi autorităţile centrale cu responsabilităţi în acest sens, respectiv Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei şi Ministerul Dezvoltării.

Etichete: BUCURESTI PORT LA DUNARE, canalul Dâmboviţa - Dunăre, Dâmboviţa - Dunăre, Gabriela Firea

0/4 COMENTARII
bcl
17 Oct 07:56
+0
VOTURI
-0
Da neaparat sa faca si telegondola care sa lege direct portul de betoneala mantuirii neamurilor!
Babik
17 Oct 07:46
+0
VOTURI
-0
cam in fiecare zi ne spune-ti ce vrea madam Pandele, astept insa sa ne informati si de lucruri concrete, vorba lui Cris, sa termine mai intai ce e in constructie, sa vada care-i treaba cu centura bucurestiului, spitalele si cladirile care stau sa cada, canalizarea etc.....
Cris
16 Oct 22:48
+0
VOTURI
-0
Gaby Firea mai bine s-ar ocupa de pasajul de la Piata Sudului ca e inceput de pe timpul lu Burebista. Rusine!
merkhury
16 Oct 22:27
+0
VOTURI
-0
FOARTE BINE PT GLORIA CAPITALEI NOASTRE IN RANDUL CAPITALELOR EUROPENE MERITA.NE MAI TREBUIE O CLADDIRE GLORIOASA CU SPATII DE PROMENADA SPECTACOLE ETC POATE LANGA BIBLIOTECA NATIONALA DE PE BUL UNIRII LANGA CAMERA DE COMERT.BUCURESTIUL E MAI FRUMOS CA LONDRA ,NU MAI BOGAT DAR MAI FRUMOS.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE