Gabriela Firea vrea să interzica serviciile tip Uber şi Taxify în Bucureşti. Reacţia UBERPrimarul Capitalei a anunţat luni, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, aceştia reclamând, printre altele, "concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie". În mai multe rânduri taximetriştii din Bucureşti, dar şi cei din alte oraşe, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de serviciul de transport UBER, la sfârşitul lunii noiembrie, în Capitală, zeci de taxiuri mergând în coloană prin zonele aglomerate ale oraşului, în semn de protest.

Taxi
Taxi

Poziția oficială Uber România ca urmare a comunicatului PMB:

"Aplicațiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie, împreună, soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București. Peste 350.000 de bucureșteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice și mii de șoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public. Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport."

"Vom promova în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme şi reguli clare pentru toţi cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureştenii, cât şi turiştii, să poată folosi acest serviciu cu încredere şi în deplină siguranţă, beneficiind de aceeaşi calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi si în regim de inchiriere, precum şi în cele ale HCGMB 78/2008 şi ale Codului Fiscal. Toţi cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligaţi să respecte acest regulament. Îi anunţ pe toţi cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate", a declarat Firea la întâlnirea care a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitală.

Conform unui comunicat, reprezentanţii asociaţiei i-au prezentat Primarului General o serie de revendicari ale asociaţiilor taximetriştilor licenţiaţi, care reclamă, printre altele, "concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie".

Firea a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislaţia de specialitate în vigoare să fie respectată de toţi cei care practică activitatea de taximetrie în Capitală.

Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligati să aibă o ţinută civilizată, un limbaj adecvat, maşini curate şi care să garanteze siguranţa pasagerilor.

Primarul General a atras atenţia că persoanele care practică ilegal aceasta activitate "nu garantează siguranţa ceăţtenilor, nefiind supuse niciunui control legal".

De asemenea, Gabriela Firea a propus ca Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Tehnologia Informaţiei şi Compania Municipală Managementul Traficului, să realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse şi plată, facilitând accesul bucureştenilor la serviciile de taxi. 

Etichete: firea, taxi, taxify, taximetristi bucuresti, UBER

0/7 COMENTARII
artiom
05 dec 10:40
+0
VOTURI
-0
Sa-mi introduc falusul negru in gatul tarfei de Firea. Dar s-ar putea sa-i placa asa ca mai bine ma cac la ea in gura.
THERESA WILLIAMS
05 dec 00:07
+0
VOTURI
-0
Bună, sunt Theresa Williams După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: drogunduspellcaster@gmail.com îl poți trimite prin e-mail dacă ai nevoie de asistența lui în relația ta sau în orice alt caz.

1) vrăji vrăji
2) Vrăjile pierdute de dragoste
3) Vrăjile de divorț
4) Vrăjile căsătoriei
5) Vraja de legare.
6) vrăji de rupere
7) Înlăturați un iubit din trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
prin drogunduspellcaster@gmail.com
LUCRU LA DOMICILIU
04 dec 21:41
+0
VOTURI
-0
Oferta originala lucru online exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
locuitor al Capitalei
04 dec 20:27
+0
VOTURI
-0
De ce sa interzica? Concurenta duce la calitatea serviciilor. Uberul ofera servicii excelente, curat, politicos, sigur, chiar daca mai scump. Ce ofera taximetristii-masini murdare, fum de tigara, muzica cu manele, persolnal imbracat inestetic și neingrijit, conducere agresiva, s.a.
Valentin
04 dec 20:22
+0
VOTURI
-0
Pandelefy : pai Uber si Taxify nu voteaza PSD, normal sa nu aiba prioritate. Cu simt de raspundere spun ca printre votacii PSD, majoritatea sunt tigani, fosti puscariasi si burtosi libidinosi carora nu le-a placut cartea si s-au facut taximetristi!

Doamna Firea, iar nu cunoasteti prioritatile orasului : transportul in comun, transportul sigur, pistele de biciclisti si fluidizarea traficului! Faceti cumva sa incurajati Uber si Taxify sa intre pe piata, nu amenintati in stanga si in dreapta cu legi si aberatii. Aplicati amenzi, asa se practica in tarile civilizate. Ati fost prin tarile alea? Nu cred. Ca ati fi stiut cum se manageriaza un oras. Dar NU STITI.
MARINELU
04 dec 17:29
+0
VOTURI
-0
Pai de la aia nu se poate lua spaga.
Pandelefy
04 dec 17:26
+0
VOTURI
-0
OK, interzici Uber, Taxify, Cabify sau Pandelefy. Total de acord, n-au licenta, sa nu functioneze.
DAR. In momentul in care ai prins un "legal" care nu respecta acel nou regulament, nu are masina curata, nu e imbracat frumos (NU in trening, ca nu merge la nunta de tigani!), nu are un limbaj civilizat si, mai ales!, refuza curse din orice motiv, pai arde-l! Retragerea licentei, amenda babana si interzicerea dreptului de a mai practica taximetria pe zece ani.
Sa ne aducem aminte de studenta japoneza omorata acum cativa ani in Otopeni de un "taximetrist". De un "legal", nu de un Uberist.
Vreti cadru legal, pai respectati-l!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE