Gabriela Firea vrea să inventarieze toate construcţiile din parcuriPrimarul general, Gabriela Firea, a avut o şedinţă de lucru cu reprezentanţii ALPAB, ai Direcţiei de Poliţie Locală şi Control, ai Direcţiei de Mediu, precum şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Juridice şi Patrimoniu din cadrul Primăriei Capitalei unde s-a discutat despre situaţia celor zece parcuri aflate în administrarea municipalităţiii, precum şi necesitatea unui plan de investiţii coerent. Edilul-şef a precizat că intenţionează să inventarieze toate construcţiile din parcurile pe care le gestionează.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Cele zece parcuri controlate de municipalitate prin ALPAB sunt: parcurile Bordei, Carol I, Parcul Circului, Floreasca, Cismigiu, Herastrau, Izvor, parcul Sala Palatului, parcul Tineretului si Parcul Unirii.

"In urma acestei sedinte am decis infiintarea unei comisii de inventariere a tuturor constructiilor din parcuri, astfel incat legea sa fie respectata cu strictete. Este necesar sa cunoastem cu exactitate situatia juridica a fiecarei constructii din parcuri. Daca acestea sunt autorizate, daca respecta autorizatiile si, in caz contrar, sa aplicam sanctiunile impuse de lege. Subliniez ca incurajez investitorii, bucurestenii au nevoie de cat mai multe locuri de agrement unde sa se relaxeze, insa toate aceste investitii trebuie sa respecte legea", a declarat Gabriela Firea.

Din comisie vor face parte reprezentati ai directiilor Juridic, Patrimoniu, ai Politiei Locale si Control si ALPAB.

"Trebuie sa luam masuri urgente pentru imbunatatirea conditiilor din parcurile Municipalitatii. Am primit numeroase sesizari din partea bucurestenilor cu privire la calitatea spatiilor de joaca din parcuri, precum si la aspectul spatiilor verzi. Avem in administrare zece parcuri, dintre care trei sunt monumente istorice. Este nevoie sa aducem aceste parcuri la nivelul parcurilor din marile orase europene. Bucurestenii au dreptul sa-si petreaca timpul liber in parcuri curate, moderne si sigure. Vom stabili un plan de investitii astfel incat sa fie acoperite toate reparatiile si modernizarile necesare", a explicat Primarul General, Gabriela Firea, care a mai declarat totodata ca este nevoie si de imbunatatirea aspectului aliniamentelor stradale, aflate in administrarea ALPAB. In prezent, sistemul de irigatii atat in parcuri cat si la nivelul aliniamentelor stradale este deficitar, astfel incat e nevoie de un plan de investitii coerent, care sa asigure intretinerea corespunzatoare a acestor spatii verzi.

De asemenea, Gabriela Firea a anuntat ca va supune aprobarii Consiliului General Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru parcurile aflate in adiministrarea Municipalitatii. Aceste PUZ-uri reglementeaza din punct de vedere urbanistic zonele de agrement, mobilier si spatiile verzi.

Edilul sef a mai reamintit faptul ca Primaria Capitalei, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti si Asociatia Peisagistilor din Romania - Filiala Bucuresti au incheiat un protocol prin care se doreste imbunatatirea calitatii spatiilor verzi si extinderea acestora, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabila.

Totodata, in cadrul sedintei s-a mai discutat si despre cele 7 ha de teren din Parcul Herastrau. Astfel, pentru imobilul - teren in suprafata de 69.982,40 mp. situat in Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1 (situat in perimetrul Parcului Herastrau) Municipiul Bucuresti prin Directia Patrimoniu a solicitat Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti - Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 1 inscrierea dreptului de proprietate in favoarea Municipiului Bucuresti, conform Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015.

In completarea cererii, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 1 a solicitat Primariei Municipiului Bucuresti clarificari si documente. S-a raspuns la toate solicitarile acestei instituii, urmeaza ca imobilul - teren ce a facut obiectul Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015 sa fie inscris in cartea funciara ca proprietate publica a Municipiului Bucuresti.

Etichete: firea, inventariere parcuri, parcuri, parcuri Bucureşti, parcuri primaria bucuresti

0/2 COMENTARII
Mihai
20 Aug 02:26
+0
VOTURI
-0
Cine vor primi contracte pentru noile lucrari in parcuri ? Cei care au sponsorizat-o pe Firea, la alegerile pentru primarie, si care isi vor recupera banii din contractele pentru inlocuirea bordurilor si florilor existente, etc.
Cris
19 Aug 22:55
+0
VOTURI
-0
Niste investitii sunt necesare. Sunt parcuri vai de mama lor (sau vai de sulla lor, cum doriti) cum ar fi parcul Izvor in care nu s-a mai facut nimic de ani buni. Sunt kilometri de alei fara niciun fel de banci, sau alei pietruite ca in epoca de piatra.

Acum Bucatareasa are sansa istorica sa dovedeasca bucurestenilor ca e o buna gospodina si nu o putoare venita din Moldova sa se scoata, la Bucuresti (cum e de fapt).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h