Gabriela Firea vrea să pună o nouă taxă: "Suntem sufocaţi de toate rablele din Europa"Primarul capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, la Adevărul live, că municipalitatea îi va întreba pe bucureşti dacă doresc introducerea unei taxe de mediu, pentru că altfel nu se va mai putea circula în Bucureşti. Firea a spus că, după eliminarea taxei de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a declarat, la Adevărul Live, că va demara un sondaj de opinie în care îi va întreba pe bucureşteni dacă sunt de acord ca Primăria să pună o nouă taxă pentru maşinile care tranzitează centrul Capitalei, ca urmare a faptului că Bucureştiul „a fost invadat de rable" după ce taxa de mediu a fost eliminată de PSD, partid din care face parte şi edilul. Valoarea taxei încă nu a fost stabilită.

"O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, o vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa", a mai afirmat Gabriela Firea.

De asemenea, edilul promite din nou că parcul auto al RATB o să aibă maşini noi.

"Nu trebuie să invetăm apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară",a declarat Firea.

Ea a precizat că va fi organizată licitaţia pentru 400 de autobuze euro 6, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. Firea a dat asigurări că "în cel mai scurt timp" vor fi autobuze noi în Bucureşti.

Primarul general a dar asigurări că nu vor fi "niciun fel de probleme" cu apa caldă şi căldura în sezonul rece. "Avem bani să luăm şi gaze în avans, nu permit nimănui să lanseze informaţii toxice care să-i sperie pe bucureşteni", a adăugat Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a respins acuzaţiile privind înfiinţarea firmelor primăriei şi a oamenilor pe care i-a adus din Voluntari pentru a lucra în primărie şi în instituţii subordonate.

"Trebuie schimbat totul din rădăcini, cu toată opoziţia din Consiliul General, cu toată manipularea şi cu toată minciuna. Deci, până acum, direcţiile din Primărie îşi luau bugetul şi nu mai răspundeau în faţa nimănui. (...) Diferenţa majoră e următoarea. Până acum se aproba un buget, iar Administraţia Străzilor prefera să facă mai departe contracte cu alte entităţi economice, contracte prost făcute. Haideţi să ieşim în stradă şi să vedem cum se fac asfaltări şi la ce preţuri. În cazul companiilor municipale, nu se va plăti nimic până când nu se face recepţia. Eu, ca primar general, răspund direct în faţa alegătorilor. Nu am niciun interes ca să creez un holding care să nu funcţioneze. De acest holding municipal depinde imaginea ţării noastre şi imaginea muncii mele. Sunt prima interesată să existe servicii de bună calitate şi la preţuri rezonabile, nu ca până acum la tarife de 4 până chiar de 50 de ori mai mari. (...) Contractele de până acum erau total netransparente, era o mână de firme căpuşe care câştigau toate contractele. În jurul Primăriei s-a dezvoltat un sistem ocult din punct de vedere al corectitudinii business-ului administrativ. Doar câteva firme au avut acces la banii bucureştenilor", a susţinut Firea.

Citeşte şi> PMB respinge posibilitatea existenţei unor probleme privind furnizarea agentului termic către bucureşteni

Ea a mai declarat că le-a cerut celor din opoziţie să propună alt model, dacă al ei nu este bun: "Vrem să transformăm şi RATB în companie municipală. Consilierii opoziţiei vin şi spun că a vrut Firea nişte firme, nu spun că suntem obligaţi de Comisia Europeană. Dacă modelul meu este greşit, veniţi voi cu alt model, le-am spus. Care este modelul vostru? Veniţi şi spuneţi. Niciun model. Asta nu e politică, nu e administraţie. Nu poţi să dezvolţi o ţară spunând tot timpul nu. Eu am susţinut proiectele celor din opoziţie."

Întrebată de ce a adus la Primăria Capitalei oameni din Voluntari, care au lucrat cu soţul său, Gabriel Firea a replicat: "În Primărie lucrează 860 de oameni. Sunt mândră că sunt căsătorită cu Florin Pandele, care împreună cu echipa sa a scos Voluntariul din noroi. În subordinea Primăriei Capitalei, adică în regii şi în administraţii, sunt angajaţi 40.000 de oameni. Suntem cel mai mare angajator. La Cabinetul primarului general, am dreptul la 13 consilieri. Orice persoană de bună credinţă înţelege şi îmi dă dreptate că este normal ca primarul care a preluat o instituţie, după ce PNL a angajat 60 de directori, are voie să-şi ia câţiva directori de încredere. Cu cine vreţi să lucrez, cu PNL-iştii? Noi nu avem dreptul la oameni? Cei 13 consilieri sunt în răspunderea primarului general. Am dreptul să-mi aleg echipa cu care să lucrez, respectând legislaţia în vigoare. A fost un mesaj toxic care să mă decredibilizeze. Procentul este infim de persoane pe care le-am invitat eu în Primărie să mă ajute."

Etichete: firea, Gabriela Firea, masini vechi bucuresti, rable bucuresti, taxa, taxa bucuresti, taxa masini vechi

0/23 COMENTARII
BrianTes
23 Nov 06:16
+0
VOTURI
-0
http://lampdeals.us/ VialleylemPeeply Purchasing Viagra online
Dinu-Ionita Niculae
22 Nov 16:40
+0
VOTURI
-0
Stimata doamna primar Gabriela Firea,
Gandindu-ma la faptul ca Bucurestiul nu are o sculptura monumentala cu care sa sarbatoreasca Centenarul Unirii, indraznesc sa sugerez realizarea unei astfel de sculpturi avand ca model pictura lui Sabin Balasa "Unirea Principatelor" aflata in Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea Alex.Ioan Cuza din Iasi. Este extrem de frumoasa si sugestiva si se preteaza la sculptura ! Cununa reprezinta actul unirii iar fetele provinciile romane (pictura are doua fete,unirea initiala, la care, sigur, conf. inspitatiei sculptorului poate fi adaugata si cea de-a treia Transilvania). Multumesc, si ...eventual stau la dispozitie pentru lamuriri supl.
DorothyKef
22 Nov 03:01
+0
VOTURI
-0
http://dbaby.eu/ ledothedly Bio Baumwolle Neugeborene Handschuhe
LindsayErall
20 Nov 03:22
+0
VOTURI
-0
http://handbagdeals.us/ Dwemnsnunse What is generic Klonopin?
Shonnafub
18 Nov 09:58
+0
VOTURI
-0
http://fitnesdeals.us/ Dwemnsnunse I ordered Xanax online
DonnaldSog
17 Nov 14:42
+0
VOTURI
-0
http://phonexdeals.us/ ledothedly I ordered Xanax online I ordered Xanax online Dwemnsnunse
CAMELIA
17 Nov 14:21
+0
VOTURI
-0
Spinzura-te, ca sa fii de folos.
Nicolae
14 Nov 01:08
+0
VOTURI
-0
Daca doamna Firea ar tine cu bucurestenii ar reinfiinta liniile RATB in zonele preorasenesti( desi a promis asta in campanie ) dar se pare ca intelege mai mult ca mafia transportului cu microbuzele ce sunt ticsite , ce nu dau bilet , care circula dupa orarul bunului plac ( a se citi -beneficiu de grup )e mai rentabila pentru firma privata care , se pare , are mare legatura cu primaria Voluntari. Au existat voci( stim noi ale cui ) care spuneau ca reintroducerea RATB-ului in transportul preorasenesc ar concura firmele private , ca i-ar duce la faliment . Pai concurenta cum se realizeaza , prin... eliminarea concurentilor ?. Sa bage RATB -ul curse cu 1,5-2 lei si atunci sa vedem daca v-a mai circula cineva cu jegurile alea de microbuze la 3-4 lei !
Lorettaplaub
13 Nov 23:37
+0
VOTURI
-0
http://fitnesdeals.us/ Dwemnsnunse How to get Valium prescribed online?
SchanikaNof
12 Nov 14:32
+0
VOTURI
-0
Where can you find Xanax online cheap? Dwemnsnunse Buy Xanax Online Without Prescription
IVAN
28 Oct 22:14
+0
VOTURI
-0
Nu v-a vota niciunu o astfel de taxa pentru cat de mult tineti voi la contribuabili pentru a va marii voua salariile ... asta e administratie in folosul comunitatii?
FI_REA, stii cat de pilos/piloasa trebuie sa fii sa ajungi functionar public?
rosu de olt
28 Oct 18:41
+0
VOTURI
-0
KRAMPOSICA PUSA DE MALTEZI..va candida in turul 2 si va pierde in fata lui KWJ
Dan
27 Oct 07:32
+0
VOTURI
-0
Dna Primar, Poate NU STITI dar inainte de inmatriculare autoturismele trec prin filtrul RAR. Daca nu sunt conforme nu primesc avizul, deci NU POT FI INMATRICULATE ! Ce faceti cu autoturismele inmatriculate in Bulgaria ??? In aceeasi "logica" poate propuneti "eliminarea" persoanelor peste 65 de ani, pentru ca nu mai sunt utili societatii !!!!
Nume*
26 Oct 15:19
+0
VOTURI
-0
- Intrebati, retoric: “Cu cine vreţi să lucrez, cu PNL-iştii? Noi nu avem dreptul la oameni?”
Doamna Firea, PNL-istii sunt dusmanii dvs? Asa ii priviti? Sunt alesi in mod democratic, de catre aceia care s-au prezentat la vot.
La conducerea Primariei trebuie sa fie colaborare in interesul oamenilor, nu in interese de partid.
Ne-ati pacalit pozand in om credincios, cu frica de Dumnezeu. De fapt, nu aveti niciun Dumnezeu.
Dumitru
26 Oct 15:16
+0
VOTURI
-0
Cateva comentarii la afirmatiile dnei primar general:
- “O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu”.
Mai e putin, dna Firea, si ne veti spune (dupa ce ati cheltuit deja o gramada de bani cu fluturasi, chestionare, simuland democratia, si ati pierdut o gramada de timp), CA BUCURESTENII CER TAXA DE MEDIU. Ne asteptam la asa ceva.
Acesta e “modelul de succes din Europa”, pe care vreti sa-l introduceti, d-na primar general? Nu e mai simplu sa interziceti importul de masini vechi? Ca doar sunteti la putere.
Si sa luati masuri de control privind poluarea datorata unor agenti economici, care arunca in atmosfera tot felul de poluanti, fara sa le pese de aerul pe care il respiram, care arunca deseuri toxice in ape, fara sa-i vada nimeni. Ce fac autoritatile de mediu, de a ajuns Romania in situatia de infringement privind respectarea normelor de calitate a mediului? Cat costa Romania aceasta situatie? Sau vreti sa scoateti banii de penalitati platite catre UE, din Taxa de mediu?
Si mai vedem ca ati luat masuri sa taiati toti copacii din oras, in loc sa plantati copaci.


--"Nu trebuie să inventăm apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară"

Cine ar fi trebuit sa refaca parcul auto al RATB, doamna Firea? Parca vorbiti din opozitie.
Dvs cate masini aveti la dispozitie pentru deplasare? Ar trebui sa fiti obligata sa calatoriti cu transportul in comun, ca sa vedeti cu adevarat ce traiesc locuitorii acestui oras. Cum “se sufoca
în autobuze fără aer condiţionat”. STITI CAT SUNT DE AGLOMERATE? SI CAT SE STA IN STATII? Aproape ca ati desfiintat transportul in comun in acest oras.
Va mai amintiti ce promisiuni faceati in Campania electorala? Cand le indepliniti?


- Intrebati, retoric: “Cu cine vre
TACHE
25 Oct 14:32
+0
VOTURI
-0
Suntem sufocati de incompetenta primarilor PSD. Au ajuns in functii publice doar cei care au cotizat puternic la partid. Cei cu adevarat competenti nu au loc de voi. Rusine!
TACHE
25 Oct 14:29
+0
VOTURI
-0
Suntem sufocati de incompetenta primarilor PSD. Au ajuns in functii publice doar cotizantii la partid. Cei cu adevarat competenti nu au loc de voi.
trotineta
24 Oct 20:38
+0
VOTURI
-0
atata vreme cat nu se amendeaza parcarea autoturismelor pe trecerile de pietoni, pe rampele pentru carucioare, nu se aplica legea care interzice parcarea pe trotuare si pe spatiile pietonale declaratiile acestea raman declaratii. orasul e in criza, calitatea vietii ar putea fi mult mai buna daca oamenii s-ar da jos din masini si nu ar merge si pana la colt in masina. ceea ce e foarte clar este ca in curand oricat de mult isi vor dori sa isi foloseasca masinile bucurestenii se vor gasi in imposibilitatea de a ajunge undeva cu ele. firea ar trebui sa vina cu elicopterul din voluntari la primarie, cam asta e solutia. nu a investit in infrastructura si autobuze, metrou, centura orasului pentru soferi, in asa fel incat sa nu mai traverseze orasul prin centru, nu a investit in alternative piste de bicicleta functionale, zone pietonale, era clar ca aici o sa se ajunga si va fi chiar mai rau.
Scoatem taxe, băgăm taxe
24 Oct 14:01
+0
VOTURI
-0
Și cine a permis rablelor să invadeze Bucureștiul? Soros, probabil, nu șefu' de partid care a scos taxa aia...

Aici o să fie ca la pensii. Vă dăm 100 de lei la pensie, dar vă creștem toate prețurile cu 10%.
Mai era unul care dădea 100 de lei la salarii. Ați luat-o cu pași hotărâți pe urma lui. Vă doresc să-l întâlniți cât mai repede!
Cris
24 Oct 07:47
+0
VOTURI
-0
Aceasta putoare - Gaby Firea, n-a facut nimic in Bucuresti. Doar de taxe e buna. Iesiti in strada !!!
Cris
23 Oct 21:45
+0
VOTURI
-0
Da.. se pare ca Taxa de fraier e singura solutie pentru aglomeratia din Bucuresti. Iti trebuie si foarte multa scoala sa inventezi o taxa...
simionesc ion
23 Oct 19:55
+0
VOTURI
-0
din neputimnta de a face ceva cu traficul infernal din bucuresti doamna firea cauta o noua taxa contra celor cu un buget mai mic daca aceasta doamna isi permite sa schimbe masina la 10 ani sau mai devreme ,majoritatea nu isi permit acest lux
mai bn ar avea grije de spatiul verde sa nu mai dispara

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE