Firea vrea ca bisericile din Bucureşti să aibă sală pentru cursuri, cantină şi cabinet medicalPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă, luni, alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci, la policlinica înființată de aceasta în cadrul Așezământului socio-medical al Fundației Sfântul Spiridon Vechi, a declarat că își dorește să sprijine bisericile care vor să demareze programe similare.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Având acest exemplu care deja funcționează de șapte ani, (...) vreau să sprijinim bisericile care au spațiu și doresc să se implice în acest program, să le sprijinim pentru construirea unor mici clădiri, anexe în curtea bisericilor, în care să fie ajutați copiii. Aici este și o cantină, ceea ce e ideal să funcționeze în fiecare astfel de așezământ. Deci: sală de clasă pentru cursuri, cantină și câteva cabinete medicale. Cred că este un program socio-medical extrem de ambițios pe care vreau să îmi pun amprenta", a spus edilul general.

Gabriela Firea a reamintit că, în calitate de senator, a propus un proiect de lege pentru sprijinirea bisericilor și mănăstirilor care doresc să organizeze în clădiri existente ori în construcții noi programe de after-school sau școli de weekend.

Potrivit Agerpres, edilul general și-a exprimat convingerea că o colaborare dintre marii campioni, reprezentanții municipalității și biserică, în proiecte care să contribuie la ajutorarea copiilor, a suferinzilor și a persoanelor cu probleme sociale, va însemna un progres pentru întreaga societate.

"Acesta este un bun exemplu pentru întreaga țară, în care lângă un lăcaș de cult celebru (...) este un așezământ cu mai multe cabinete medicale, cu medici și asistenți care sunt extrem de sufletiști și tratează cu foarte mare grijă și profesionalism pe toți pacienții și, de asemenea, funcționează ca un centru after-school, un centru de duminică și de weekend pentru ajutorarea tuturor celor care au nevoie de acest sprijin", a arătat ea.

Nadia Comăneci și-a exprimat speranța că proiectul, inițiat la biserica Sf. Spiridon în urmă cu șapte ani, va fi extins, iar primarul general a dat asigurări că va oferi sprijin în acest sens.

"Mă aflam în Europa, de fapt, cu ocazia zilei mele de naștere și m-am gândit că e foarte bine să vin să văd ce se întâmplă cu acest așezământ. (...) Cum pot mai bine să îmi sărbătoresc ziua decât să mulțumesc celor care fac bine în continuare țării noastre și oamenilor care au nevoie", a declarat Nadia Comăneci.

Preotul paroh de la biserica Sf. Spiridon, Ioan Iordache, a precizat că în lăcaș se află moaștele Sfântului Spiridon, mare făcător de minuni, menționând, totodată, că în clinică se încearcă alinarea suferinței și neputinței, inclusiv prin rugăciune.

"Când au venit aici, în curtea bisericii, Nadia cu Bart (Conner, soțul gimnastei — n.r.) se sfătuiau amândoi și Bart spunea: 'Nadia, cred că pentru tine, pentru numele tău, ceea ce faci acum pentru cei care au nevoie de ajutor și sprijin este cel mai important lucru'. După care am mers în biserică, am făcut rugăciuni și Sf. Spiridon nu a rămas dator. Nadia are ceea ce îi lipsea, un frumos copil", a spus preotul.

Clinica "Nadia Comăneci" include 14 cabinete medicale, șase laboratoare și o farmacie care beneficiază de aparatură modernă și de colaborarea unor medici specialiști în domenii precum cardiologie, medicină internă, pediatrie, oftalmologie, ORL și fizioterapie.

Etichete: biserici, biserici Bucuresti, firea, Gabriela Firea, pmb, primarul bucurestiului, sprijin biserici

0/3 COMENTARII
Ion
15 Nov 16:40
+0
VOTURI
-0
@clar: Nu-i nevoie. Buletinele de vot sunt deja tiparite, stampilate cu cine trebuie si asteapta doar sa fie numarate.
Nu de alta, dar sa nu se greseasca cumva in cabina de vot...
clar
15 Nov 10:42
+0
VOTURI
-0
Si fiecare sa aiba o sectie de votare atasata
Cris
15 Nov 09:40
+0
VOTURI
-0
Aceasta individa dubioasa, trebuie sa coboare din turnul de fildesh, in strada, sa mearga dimineata la metrou sa vada cum se circula ca animalele.. Si sa le mai lase incolo de biserici ca nu bisericile sunt solutia la mizeria, praful, gropile si aglomeratia din Bucuresti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE