Gadgeturi pentru mașina ta, între utilitate și moftEste lucru știut că o mașină cere timp pentru întreținere. Este foarte important ca un filtru de aer să nu fie lasat murdar, un ambreiaj care începe să dea semne de uzură trebuie schimbat. În joc este siguranța șoferului, a pasagerilor și a celorlalți participanti la trafic. Responsabilitatea înseamnă nu doar un condus precaut, ci și o întreținere aferentă a mașinii conduse. Ce putem spune când vine vorba de gadgeturi dedicate mașinii? Sunt ele utile sau doar un moft al șoferilor?

Gadgeturi pentru masina
Gadgeturi pentru maşină
Foto: 12v-online.ru

Sistem de navigație

Ce ne-am fi făcut fără tehnologia de azi? Dacă înainte răsuceam harta, deschideam geamul și întrebam încotro să o luăm, azi mașinile vin cu sistem de navigație încorporat în consola de bord. Dacă nu ți-ai luat mașină de curând, atunci GPS-ul auto îți vine în ajutor, acest gadget care reușește să te călăuzească, pe care îl găsești sub diferite modele, cu hărți incluse sau care trebuie procurate separat. Desigur, cu toții avem smartphone-uri, deci putem seta destinația și pe telefon. Indiferent de unde alegem să configurăm traseul, astăzi este o certitudine că șoferii se bazează pe tehnologie pentru a găsi destinația sau pentru a planifica drumeții mai lungi.

Senzori de parcare

Fie că este un șofer cu experiență sau unul începător, senzorii de parcare au devenit și ei o realitate. Cu afișaj și avertizare sonoră, pot face procesul de parcare unul mai ușor. Mulți pot spune că este un moft, că un adevărat șofer nu are nevoie. Din păcate, numărul tot mai mare de mașini, aglomerația din marile orașe ale României, fac ca locurile de parcare să fie tot mai puține, anevoioase și de cele mai multe ori să implice manevre multiple. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă să aleagă sau nu senzorii de parcare.

Cască Bluetooth

Nu este o noutate că vorbitul la telefon nu este permis la volan, în condițiile în care distrage atenția de la condus. Tehnologia Bluetooth este o componentă care îi ajută pe șoferi să sincronizeze telefoanele mobile cu mașinile lor, astfel încât apelurile de intrare și de ieșire să fie proiectate prin intermediul sistemelor lor stereo. Prin urmare, casca Bluetooth te ajută să vorbești fără a lua mâinile de pe volan. Deci nu este un moft, ci o metodă de siguranță.

Încărcător auto

Într-o lume a telefoanelor mobile, cu siguranță nu îți dorești ca atunci când ai ajuns la destinație să nu poți da un telefon. Un încărcător pe care să îl ai în mașină și care să dea viață bateriei telefonului tău poate fi mai mult decât util.

Cameră video

Șoferii au început să acorde atenție și acestui tip de gadget. Nu este suficient ca doar unul dintre șoferi să respecte regulile de circulație și să fie prudent, dacă ceilalți participanți la trafic nu o fac. Astfel, camerele video destinate mașinii pot surprinde cine este vinovatul. De multe ori probele video sunt luate în considerare, așadar pot fi de folos pentru verdictul final.

Atâta timp cât gadgetul te ajuta să ai siguranță și confort sporit la volan, poți alege ori cât de multe ți se potrivesc.

Etichete: gadgeturi masina, gps, masina

0/0 COMENTARII

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE