Gafă a premierului Ponta, de ziua de naştere a regelui Mihai: "Ferdinand, primul rege al României"Premierul Victor Ponta a facut o gafa, sambata, la Carei, unde a participat la manifestatiile prilejuite de Ziua Armatei. Ponta a afirmat eronat ca Ferdinand a fost primul rege al Romaniei.

Gafa a premierului Ponta, de ziua de nastere a regelui Mihai: "Ferdinand, primul rege al Romaniei"
Gafă a premierului Ponta, de ziua de naştere a regelui Mihai: "Ferdinand, primul rege al României"
Foto: nouarepublica.ro

Premierul Victor Ponta a afirmat eronat sambata, la Carei, unde a participat la manifestatiile prilejuite de Ziua Armatei, ca Ferdinand a fost primul rege al Romaniei, in conditiile in care primul care a purtat acest titlu oficial acordat conducatorului Regatului Romaniei a fost unchiul sau, Carol I, relateaza Adevarul.

Intrebat daca sustine amplasarea bustului regelui Ferdinand in orasul din nord-vestul tarii, Victor Ponta a raspuns: "Ferdinand, primul rege al Romaniei".

Declaratia premierului a fost transcrisa si in comunicatul facut public de Guvern, in care este prezentat integral discursul acestuia precum si sesiunea de intrebari.

"Reporter: /.../ Ati vorbit asa de frumos de Majestatea Sa Regele. Sa stiti ca asteptam un mic sprijin, ca sa avem si noi un bust al regelui Ferdinand, care ni se refuza de doua sedinte consecutive ale Consiliului Local.
Victor Ponta: Regele Ferdinand? - primul rege al Romaniei.
Reporter: Da. Este gata /.../
Victor Ponta: Bun, vorbe bune pun."

Etichete: gafă, rege, regele Mihai, Victor Ponta, ziua armatei

0/2 COMENTARII
Promisiuni electorale
26 oct 18:48
+0
VOTURI
-0
Conteaza mai putin c-a vorbit gura fara el (sper!), mai importanta mi se pare "promisiunea" de la final, c-o sa puna o vorba buna (!) la amplasarea bustului regelui Ferdinand...

Cum ma, pui o vorba buna? Cui pui vorba buna? Si de ce? Ca sa te lase consiliul local sa pui bustul unui roman in Romania? Te milogesti la unguri sa-ti dea voie sa-ti amplasezi un monument???
cititor
26 oct 17:31
+0
VOTURI
-0
Probabil i-a scapat sa pronunte ca Ferdinand a fost primul rege al tuturor romanilor. Cred ca stie cine a fost primul rege al Romaniei. Dar...scaparea se pedepseste in campania electorala.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE