Gara de Nord are firmă oficială de taxi la un preţ foarte micUn singur operator taxi va putea desfăşura activitatea de taximetrie în zona Coloanelor de la Gara de Nord, informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA. Compania care a câștigat contractul de exclusivitate va plăti un preț foarte mic CFR-ului pentru închirierea parcării din faţa Gării de Nord: 1.500 de lei pe lună fără TVA. 

Taxi la Gara de Nord. Sursa foto - Libertatea
Taxi la Gara de Nord. Sursa foto - Libertatea

SC MERIDIAN TAXI SRL este câştigătoarea licitaţiei publice deschise cu strigare pentru închirierea spaţiului de la Gara de Nord, cu destinaţia parcare taxi – îmbarcare/debarcare călători, informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA într-un comunicat de presă. 

Conducerea CFR SA doreşte ca prin atribuirea acestui tip de serviciu către o societate specializată să creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie, să crească gradul de siguranță a călătorilor și să elimine practicile taximetriștilor-pirat.

Dreptul de folosință a terenului în suprafaţă de 300 mp, situat la intrarea în staţia CF Bucureşti Nord – zona Coloane, a fost atribuit la preţul de 5 lei/mp/lună, fără TVA, termenul pentru semnarea contractului fiind de 5 zile de la adjudecare.

Câștigătoarea licitației (Meridian Taxi) are obligația de a instala 4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea și, respectiv, la ieșirea din spațiu, de a asigura personalul necesar operării acestora și de a semnaliza existența acestei stații oficiale de TAXI în interiorul Gării de Nord.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de 10 agenţi economici, documentaţia de participare fiind depusă de un singur ofertant, SC MERIDIAN TAXI SRL.

Etichete: CFR, Gara de Nord, taxi gara de nord

0/6 COMENTARII
Fox
27 aug 07:24
+0
VOTURI
-0
Alin, Meridian nu vine doar cu suma de 1500 de lei / luna ci cu toata investitia aferenta, descrisa in obligatiile contractuale si specificate si in articol. Plus ca aceasta chirire trebuie suportata pana la urma tot de utilizatorul final. Ca Meridian nu e firma de binefacere.
Ray
26 aug 22:40
+0
VOTURI
-0
Romania este tara paradoxurilor. Aici paradoxul este ca eliminarea concurentei duce la servicii mai bune si mai ieftine pentru consumator.
Pentru Alin: Meridian nu a castigat administrarea intregii parcari de la Gara de Nord ci doar a zonei de la coloane: 300 de mp. In aceasta zona ei trebuie sa vina cu banii lor pentru a pune bariere de acces si un sistem video de supraveghere. Adica vor face o investitie intr-o zona inchiriata, avand contract pe 1 an de zile. In plus, pretul pe km la Meridian Taxi este de 1,4 RON. Este un pret aliniat pietei deci nu vad o problema de monopol. Daca aveau 5 RON pe km atunci da, era o problema
Alin Petenciuc
26 aug 17:35
+0
VOTURI
-0
1500 RON/luna? Penibil!!! Cum se poate accepta o asa suma pentru inchirierea celei mai mare parcari de langa cea mai mare gara din capitala unei tari Europene!? Vorbim de 5 RON/mp/luna.. unde in alte parti parcarea unei masini e de 1 RON/ora...
@ Cristian
26 aug 17:07
+0
VOTURI
-0
Caietul de sarcini a fost cumparat de 10 firme de taxi, dar doar una a participat la licitatie.
Ce-ai vrea sa se faca? Unii sa plateasca ce se cere in caietul de sarcini iar altii nu, doar pentru a se asigura concurenta?
Si, in plus, nu cred ca firmele de taxi traiesc doar din cursele Otopeni-Gara de Nord.
Fox
26 aug 16:36
+0
VOTURI
-0
Ce aveti mai cu bietii taximetristi? De la Otopeni i-ati haitut, de la Gara le faceti vant, unde isi mai plimba si ei maimuta? :))
Cristian
26 aug 15:52
+0
VOTURI
-0
De ce nu sunt mai multe firme de taximetrie? Unde e concurenta intre ele?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h