GARA DE NORD, un proiect "scump". Directorul CFR SA: "Nu avem sursă de finanţare pentru modernizare"Gara de Nord rămâne aşa cum este, neschimbată. Pentru modernizarea acesteia ar fi nevoie de peste 200 de milioane de euro, dar nu s-au găsit banii necesari. Directorul companiei CFR SA, Marius Chiper, spune că este vorba de "un proiect scump", pentru care nu a fost identificată, până în momentul de faţă, o sursă de finanțare. "Vom face întreținere, vom repara acoperișul, zidărie, dar sursa pentru un proiect de modernizare din păcate nu avem", declară Chiper.

GARA DE NORD, un proiect "scump". Directorul CFR SA: "Nu avem sursa de finantare pentru modernizare"
GARA DE NORD, un proiect "scump". Directorul CFR SA: "Nu avem sursă de finanţare pentru modernizare"

Directorul general al companiei CFR SA, Marius Chiper, spune că subiectul Gării de Nord este unul "foarte sensibil și foarte disputat".

"Toată lumea studiază Gara de Nord, inclusiv municipalitatea Bucureștiului, care a făcut un Plan de Mobilitate Urbană și studiază legături și o integrare a acestui complex în infrastructura de transport multimodală a Capitalei. Noi avem, de asemenea, niște discuții de a integra Gara de Nord în niște proiecte. De exemplu, a fost în discuție proiectul București-Aeroport Otopeni, care ne-ar fi permis să promovăm acest tip de lucrare și să îmbunătățim condițiile din Gara de Nord.

Gara de Nord este un proiect scump și, din păcate, la nivelul mecanismelor financiare existente la ora actuală, nu am identificat o sursă de finanțare pentru ea și din acest motiv încă ne mai gândim. Au fost niște inițiative gen PPP, concesiune, care ar fi permis o investiție din alte surse, dar până în acest moment nu avem identificată o sursă de finanțare care ar putea să dea drumul unui proiect major de investiții în Gara de Nord.

Lucrările de reparații se vor face, ea va rămâne în forma în care este. Vom face întreținere, vom repara acoperișul, zidărie, dar sursa pentru un proiect de modernizare din păcate nu avem", a declarat Chiper, într-un interviu pentru Agerpres.

Chiper a precizat că, estimativ, pentru moderinzarea Gării de Nord, ar fi nevoie de peste 200 de milioane de euro.

"Pot să vă spun estimativ că este vorba de peste 200 de milioane de euro, dar depinde mult de ce vrem să facem, de soluțiile tehnice prognozate, dar depinde mult de ce vrem să facem, de soluțiile tehnice prognozate. Depinde mult dacă vrem să introducem, așa cum se face în țările europene, liniile în subteran, depinde de foarte multe condiții. Din păcate, v-am spus că nu am identificat o sursă de finanțare care să ne dea posibilitatea să mergem într-o parte sau în alta", a conchis Chiper. 

Etichete: CFR, Gara de Nord, modernizare gara de nord

0/4 COMENTARII
vlad
15 mar 10:44
+0
VOTURI
-0
200 de milioane de euro??? Nene, dar atat a costat Arena Nationala la care pretul a fost umflat serios!! Astia sunt nebuni?? Cum sa bagi liniile de metrou in subteran?? De ce sa faci asa ceva?? Pentru ca au facut-o altii?? Pai noi avem sinele la suprafata, de ce sa schimb ceva?? Nene cu vreo 5 milioane de euro o cosmetizezi complet, zugravesti, vopsesti, schimbi gresia... ce ai nevoie mai mult??? Si asa nimeni nu mai merge cu trenul in Romania, e mult prea scump.
Liviu
15 mar 01:22
+0
VOTURI
-0
Extraordinar! Modernizam cu 200.000.000 euro daca nu... NU!

Daca ar spala gara, asfaltate peroanele, niste scaune noi, niscaive sisteme de informare..chestii de bun simt..toate astea ar face 1% din suma.

Noi insa vrem sa o face MALL
Marius
14 mar 19:15
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Maximus
14 mar 17:00
+0
VOTURI
-0
Dar bani pentru catedrala mantuirii sunt?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE