Garsoniera, o treime din pensie şi acţiunile la SIF ale lui Alexandru Vişinescu, puse SUB SECHESTRUInstanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a instituit miercuri sechestru pentru "garantarea reparării pagubei", până la concurenţa sumei de 660.000 de euro în dosarul lui Alexandru Vișinescu.

Garsoniera, o treime din pensie si actiunile la SIF ale lui Alexandru Visinescu, puse SUB SECHESTRU
Garsoniera, o treime din pensie şi acţiunile la SIF ale lui Alexandru Vişinescu, puse SUB SECHESTRU

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, punerea sub sechestru asigurător a garsoniererei, a unei treimi din pensie şi a unor acţiuni ale lui Alexandru Vişinescu la mai multe societăţi de investiţii financiare, în dosarul în care acesta este judecat pentru moartea a 12 deţinuţi politici, potrivit Mediafax.

Judecătorii au pus sechestru asupra garsonierei în care locuieşte Vişinescu, care este evaluată la 78.450 de lei. Sechestru asigurător a fost pus şi pe 12 acţiuni deţinute la SIF1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova SA, 64 de acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 77 de acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 21 de acţiuni deţinute la SIF5 Oltenia SA, precum şi pe dividendele la care acţiunile respective dau dreptul.

"Instituie, în acelaşi scop, poprire asigurătorie asupra unei cote de 1/3 din pensia, în valoare netă de 3.376 lei, încasată de inculpat de la Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, cu reţinerea acesteia de către terţul poprit", se mai arată în decizia de miercuri a CAB.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Finanţelor, MAI şi ANP ar putea plăti daune morale, alături de Alexandru Vişinescu

Tot miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca statul român, reprezentat de Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor să fie părţi responsabile civilmente în dosarul lui Vişinescu, astfel încât dacă instanţa va dispune plata unor daune morale, cele trei instituţii vor plăti şi ele, alături de Vişinescu.

Etichete: Alexandru Vişinescu, garsonieră

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE