Gato Barbieri, marele saxofonist argentinian, a murit la 83 de aniSaxofonistul argentinian ''Gato'' Barbieri, cunoscut în special pentru melodia din celebrul film ''Ultimul tango la Paris'' al regizorului Bernardo Bertolucci, a murit sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, într-un spital din New York, din cauza unei pneumonii, transmit duminică EFE și AFP.

Gato Barbieri, marele saxofonist argentinian, a murit la 83 de ani
Gato Barbieri, marele saxofonist argentinian, a murit la 83 de ani

''Am pierdut astăzi o legendă, un pionier și un prieten drag'', a afirmat, într-un mesaj pe Twitter, celebrul club de jazz Blue Note din New York, în care a avut loc, la 23 noiembrie 2015 ultimul concert al regretatului muzician, relatează Agerpres.

 ''Semnificativa contribuție a lui Gato la muzică și artă a fost o inspirație pentru fiecare dintre noi'', adaugă sursa menționată.

Născut la 2 noiembrie 1932 în Argentina, Leandro ''Gato'' barbieri a studiat clarinetul începând de la 12 ani, ascultându-l pe Charlie Parker, iar apoi a ales saxofonul, afirmându-se în 1953, în orchestra lui Lalo Schifrin. A avut mare succes în anii 1960, în perioada de 'free jazz'', și cu înregistrările de jazz latino în anii 1970. În total, a lansat peste 50 de albume.

A primi un premiu Grammy în 1972, pentru muzica din ''Ultimul tango la Paris'', și un Grammy Latino, în noiembrie 2015, pentru întreaga carieră. Este ''ceva sublim'' să fii laureat la o asemenea vârstă, afirmase, anul trecut, cel care este catalogat drept unul dintre cei mai buni saxofoniști latinoamericani din istorie.

Etichete: Gato Barbieri, Gato Barbieri a murit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h