GayFest 2012 se desfăşoară în această săptămână, în Capitalăgayfest2
gayfest2

GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT, o manifestare care combină activismul politic (marş, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţii).

Seria de evenimente din această ediţie va începe luni, la ora 17.00, cu "Biblioteca vie" de la Cafe Voyage, un eveniment prin care persoane din comunitatea LGBT intră în contact cu "cititorii" - oameni care vor să le afle poveştile, informează Mediafax.

Printre evenimente se numără spectacole de teatru - "Jehanne Unscharf", despre o Ioana d'Arc contemporană, şi "ROGVAIV", un spectacol-document despre intoleranţa exprimată public, deschis, fără niciun fel de control, responsabilitate sau ruşine de lideri de opinie şi personalităţi ale vieţii publice din Republica Moldova în 2011, filme - "Roma Boys/ Băieţi Roma", cu participarea actorului în rolul principal David Tiser, "The Sons of Tennessee Williams/ Fiii lui Tennessee Williams", "Secret years/ Anii tăinuiţi" şi "Becoming Penny/ Devenind Penny", cu participarea regizorului şi actriţei în rol titular - "femeia trans" Penny Panagi.

Acestora li se adaugă Queer Night cu Crazy Bitch in a Cave, care susţine spectacole live excentrice, cu efecte vizuale, modă avantgarde, sunet şi carismă, o reprezentaţie de spoken word (Lady Gaby) şi muzică (Dj Boru), un concert Scream Club şi Dj Bogman, o expoziţie de artă comunitară, ateliere de samba şi conferinţe.

Marşul Diversităţii, celebra paradă anuală, va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 17.00 - 19.00, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - metrou Izvor.

Programul complet al evenimentelor GayFest se găseşte pe site-ul www.gay-fest.ro.

Etichete: gayfest, Marşul diversităţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE