Gazele naturale se scumpesc de la 1 aprilieDe la 1 aprilie gazele naturale se vor scumpi cu până la 10%. Facturi mai mari am putea plăti și la energia electrică din vară.

Gazele naturale se scumpesc de la 1 aprilie
Gazele naturale se scumpesc de la 1 aprilie

În privința gazelor, reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei au precizat că la 1 aprilie expiră hotărârea de Guvern prin care au fost înghețate prețurile.

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, a declarat pentru Europa FM că de atunci prețurile vor fi liberalizate.

Oficialul mentionează că aceste scumpiri nu vizează și firmele, ci doar consumatorii casnici.

"De la 1 aprilie se liberalizează prețul gazelor naturale pentru populație. Din acel moment, achiziția gazelor se va face la prețul de piață. Prețul de piață estimat pentru lunile aprilie, mai, iunie este ușor mai mare decât prețul de 60 de lei/MW care a fost înghețat printr-o hotărâre de guvern pentru perioada de iarnă. Practic există posibilitatea ca gazele pentru populație să se achiziționeze la un preț mai mare de 60 de lei, dar nu substanțiale mai mare. Poate fi o creștere de câteva procente, poate nu 10%, poate 6...7%" a declarat Niculae Havrileț.

Și energia electrică s-ar putea scumpi cu cel mult 2%, dar de la 1 iulie.

Niculae Havrileț crede însă că nu va fi o creștere semnificativă, pentru că în următoarele 3 luni facturile vor fi mai mici, datorită surselor regenerabile.

"Încă nu avem date care să arate că trebuie să creștem prețurile de furnizare a energiei electrice de la 1 iulie. Așteptăm o perioadă de 3 luni în care prețurile vor coborî semnificativ urmare a producției din sursa hidro, sursa vânt. Tocmai de aceea considerăm că este prematur să spunem dacă va crește sau nu. Excesul de apă, vântul care este prezent în perioada de primăvară – deci sursele regenerabile vor avea un aport sporit și un preț foarte mic", a mai spus Niculae Havrileț.

Etichete: gaze naturale, pret gaze naturale, scumpire gaze naturale

0/2 COMENTARII
NEacsu
19 Jun 09:23
+0
VOTURI
-0
Pardon, NU 10 zile ci o luna !
Katana
19 Jun 09:22
+0
VOTURI
-0
Ce bine era daca romanul nu v-ar mai cumpara gazul timp de 10 zile sa simtiti in buzunarele voastre umflate nemeritat, o mare paguba !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE