George Copos a fost eliberat: A fost o experiență extrem de dură și un coșmarGeorge Copos a fost eliberat.  Decizia a fost luată marți de Tribunalul București și este definitivă. Copos a stat în închisoare 1 an şi o lună, din cei 4 la care fusese condamnat.

George Copos afla astazi daca va fi eliberat conditionat. Decizia de marti e definitiva
George Copos află astăzi dacă va fi eliberat condiţionat. Decizia de marţi e definitivă

UPDATE: "A fost o experiență extrem de dură, o experiență grea și o experiență extrem de dureroasă. Nu o doresc nimănui, nici dușmanilor dușmanilor mei, pentru că a fost un coșmar. Dar, așa cum spunea și Friedrich Nietzsche, ce nu te omoară, te întărește. Și tot Nietzsche spunea că, dacă ai pentru ce să trăiești, înduri orice suferință. Am îndurat această suferință, am demonstrat că sunt un bărbat puternic și mi-am dus cu demnitate pedeapsa. A fost extrem de greu pentru că și acum, vă spun că am stat și am meditat, sunt 400 de zile în care am putut să meditez, sunt extrem de îngrijorat de ce se întâmplă cu capitalul românesc. Oameni care au creat sute de mii de locuri de muncă, care au făcut investiții de sute de milioane, poate miliarde, sunt din păcate în închisoare. Este extrem de nedrept", a spus Copos la ieșirea din închisoare, potrivit Agerpres.

El le-a spus jurnaliștilor că, după eliberare, se duce direct la spital.

"Important este acum să ies cu toate simțurile sănătos și cu trupul, și cu mintea, și cu inima, și cu sufletul. Mă duc direct la spital să văd cum ies. (...) Sigur că mă simt rușinat. Sunt un om care am creat 5.000 de locuri de muncă, sunt un om care am plătit către bugetele statului peste 260 de milioane de euro și am făcut peste 270 milioane de euro investiții și eu am crezut enorm de mult în cea de-a treia putere în stat, puterea judecătorească, și vreau să cred că trăiesc într-un stat de drept. Eu sunt îngrijorat că ai mei copii, Alexandra care a stat 10 ani în SUA, care a făcut cele mai mari universități și masterate la Harvard, nu mai vrea să vină în România", a explicat Copos.

El a vorbit și despre două erori pe care le-a făcut în viața sa.

"În viață am făcut două mari erori: am intrat în politică și am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal. Au fost cele două mari erori ale mele (...) Rapidiștii sunt oameni unici, chiar dacă am suferit enorm, ei sunt, au rămas și vor rămâne oameni unici între toți suporterii care din fotbalul românesc", a mai spus acesta.

Copos a recunoscut că în închisoare a citit mai multe cărți decât a citit în toată viața lui, mai ales lucrări ale unor mari filosofi.

În ianuarie 2015, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat eliberarea condiţionată a lui George Copos, dar Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea omului de afaceri.

Copos a depus contestație, dorind să arate că s-a reeducat în perioada în care a fost închis. Tribunalul București va stabili astăzi dacă acesta va fi eliberat. Decizia va fi una definitivă, iar dacă îi va fi favorabilă, fostul patron al Rapidului poate ieși astăzi din închisoare, informează realitatea.net.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 2014, pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

Etichete: copos eliberat, eliberare copos, George Copos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h