George Copos, suspectat de plagiat din cauza unei cărți pe care a scris-o pentru a scăpa de detențieIstoricul Cătălin Parfene cere Administrației Naționale a Penitenciarului să facă publică o lucrare științifică semnată de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o în perioada detenției, pentru că acesta are suspiciuni de plagiat. Cartea semnată de George Copos are același nume cu lucrarea de master a istoricului. În plus, același profesor ar fi coordonat ambele lucrări, prof. univ. dr. Stelian Brezeanu.

UPDATE: Istoricul Cătălin Parfene a consultat la Biblioteca Națională a României cartea scrisă de George Copos în penitenciar, intitulată ”Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV - XVI”

"Este exact aceeași ordine de idei ca și în lucrarea mea de master, dar sunt folosite sinonime și este puțin modificată topica”, a declarat pentru Libertatea istoricul Cătălin Parfene.

”Teza mea de master de la Facultatea de Istorie din 2005 se intitulează "Politica matrimonială a domnilor din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI", lucrare coordonată la vremea respectivă de același prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, care semnează și prefața cărții publicate de George Copos. Sunt mai mult decât interesat de cartea lui Copos (repet : de negasit !) pentru a vedea cum «autorul» completează, modifică, revoluționează această nișă de cercetare de care m-am ocupat”, spune Cătălin Parfene.

Cartea lui George Copos este publicată de Editura Niculescu din București, însă nu poate fi cumpărat pentru că autorul a achiziționat toate exemplarele publicate.

Prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, care a coordonat ambele lucrări, este actualmente pensionar, conform romanialibera.ro.

Ieri, magistrații Tribunalului București au admis cererea omului de afaceri George Copos în care solicita eliberarea condiționată, iar acesta a fost eliberat. El a cerut eliberarea, susținând că în timpul detenției a scris cinci cărți și că are dreptul să i se reducă pedeapsa cu 200 zile. ''Am avut o atitudine ireproșabilă. Am cerut să lucrez neplătit și la Rahova, și la Jilava, am scris lucrări științifice pe teme care nu au fost abordate de specialiști și care au fost apreciate de profesori'', a susținut Copos, după eliberare. 

Printre cele cinci cărți pe care a pretins că le-a scris într-un an de zile, două dintre ele au fost coordonate de un profesor universitar de la Facultatea de Istorie, Universitatea București, dr. Stelian Brezeanu. Celălalte trei au ca temă principală turismul. 

UPDATE: 

ProSport a reuşit să ia legătura cu prof.dr. Stelian Brezeanu, omul care i-a îndrumat atât pe Cătălin Parfene, cât şi pe George Copos în redactarea lucrărilor despre alianţele şi politicile matrimoniale ale prinţilor români din secolele XIV-XVI. "Domnul Copos a fost onest, nu ca Victor Ponta, plagiator. Înţelegeţi?! Nu m-am văzut cu el niciodată, am fost contactat de o doamnă şi doar am avizat o lucrare care mi s-a părut bună. I-aş da o notă de 6 sau 7, dacă ar fi să o notez", a declarat Brezeanu.

"Eu mi-am dat acordul ca să fie tipărită. Încă o dată. E o lucrare onestă, cu literatură ştiinţifică medie, peste medie chiar. Să ştiţi că uneori studenţii aduc lucrări sub nivelul acesteia. Am şi pus în prefaţă merite, să zic aşa", a continuat profesorul care a coordonat lucrările lui Parfene şi Copos.

Etichete: George Copos, george copos eliberat din inchisoare, plagiat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h