George Martin, fost producător al trupei The Beatles, a muritGeorge Martin, producătorul care i-a descoperit pe Beatles, a murit la vârsta de 90 de ani, a anunțat miercuri Ringo Starr, fostul baterist al grupului britanic, transmite AFP.

''Dumnezeu să-l binecuvânteze pe George Martin, pace și iubire pentru Judy și familia sa (...) George ne va lipsi'' — scrie Ringo Starr pe contul său de Twitter.

Supranumit ''al cincilea Beatle'', Martin le-a oferit membrilor acestei formații primul lor contract de înregistrare și a produs, practic, toată muzica lor.

"Au fost destul de oribili" — a fost constatarea pe care a făcut-o George Martin după audiția din 6 iunie 1962 a patru tineri din Liverpool, respinși de toate casele de discuri la care se prezentaseră.

Dar cel care era pe atunci producător la Parlophone, o divizie a EMI, a decis totuși să le semneze un contract cu anumite condiții. George Martin a cerut în special recrutarea unui nou baterist: era vorba de Ringo Starr, care două luni mai târziu, l-a înlocuit pe Pete Best, relatează Le Monde.

George Martin a fost un producător prolific, dincolo de colaborarea cu Beatles realizând înregistrări cu alți artiști precum Kate Bush, Jeff Beck, Celine Dion, dar și pentru activitatea solo a lui Ringo Starr și Paul McCartney. El a produs în 1997 single-ul "Candle in the Wind" al lui Elton John, una dintre piesele cel mai bine vândute din toate timpurile. A câștigat mai multe premii Grammy de-a lungul anilor și a fost nominalizat la Oscar pentru contribuția sa la filmul ''A Hard Day's Night'' (O zi cu Beatles). A primit titlul de Sir în 1996.

Etichete: George martin, George Martin a murit, The Beatles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE