George Orbean, propus la şefia TVR, RESPINS de către Parlament UPDATEPlenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins, marți, propunerea de numire a lui George Orbean în funcția de președinte-director general al SRTv. 

George Orbean, RESPINS de la sefia TVR de catre Parlament UPDATE (Foto paginademedia.ro)
George Orbean, RESPINS de la şefia TVR de către Parlament UPDATE (Foto paginademedia.ro)

UPDATE Validarea lui George Orbean la şefia TVR a fost respinsă, informează Agerpres. Decizia a fost luată cu 206 voturi "împotrivă", 185 voturi "pentru", anunţă Agerpres. 

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a fost convocat pentru marți, la ora 18,00, pentru a vota noul președinte - director general al SRTv. În cursul săptămânii trecute, Plenul Parlamentului nu a reușit să se pronunțe asupra propunerii de numire a lui George Orbean în această funcție din cauză că nu s-a întrunit cvorumul necesar la votul secret cu bile. 

George Orbean a fost propus de Consiliul de Administrație pentru funcția de președinte-director general, iar plenul Parlamentului este cel care se pronunță, prin vot, asupra acestei propuneri.

Săptămâna trecută, deputații și senatorii au votat numai noul Consiliu de Administrație al SRTv.

Acesta este alcătuit din membrii titulari: Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Țopescu și George Orbean și membrii supleanți: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romașcanu, Adriana — Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălășoiu, Andrea-Julika Ghiță, Cornel Mihalache, Luminița Velciu, Ana Maria Sandu.

Validarea preşedintelui director general al TVR, funcţie pentru care George Orbean a fost ales de membrii CA, nu a întrunit miercurea trecută cvorumul necesar în plenul reunit al Parlamentului, a rezultat la numărarea voturilor. Votul a fost secret cu bile. La exprimarea votului, 199 de parlamentari au răspuns "prezent", în condiţiile în care cvorumul necesar era 272. Majoritatea parlamentarilor PSD nu şi-au exprimat votul. De altfel, aceştia au anunţat de marţi ca nu îl vor vota pe Orbean.

Înaintea votului, la apelul nominal se constatase prezenţa a 274 de parlamentari. Şi-au exprimat votul 189 de parlamentari, înregistrându-se 130 de voturi "pentru" şi 55 de voturi "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate. Valeriu Zgonea a anunţat atunci că marţi la ora 18.00 va fi reluată procedura. 

Etichete: bile, cvorum, george orbean, marţi, plenul parlamentului, respingere, tvr, vot, votare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE