Germania propune o taxă pe benzină în UE, pentru nevoile financiare generate de criza imigranțilorMinistrul de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, a propus introducerea unei taxe suplimentare pe benzină și motorină la nivelul întregii Uniuni Europene. El a motivat propunerea prin faptul că ar satisface nevoilor financiare generate de criza europeană a refugiaților.

Germania propune o taxa pe benzina in UE, pentru nevoile financiare generate de criza imigrantilor
Germania propune o taxă pe benzină în UE, pentru nevoile financiare generate de criza imigranților
Foto: generalpedia.com

Schauble a făcut această propunere într-un interviu acordat publicației germane Sueddeutsche Zeitung, informează profit.ro.

 

"Am mai spus-o, dacă veniturile din bugetele naționale și din bugetul european nu sunt suficiente (pentru nevoile create de afluxul de refugiați – n.r.), să ne punem de acord, de exemplu, să impunem o suprataxă pe litrul de carburant, la un anumit nivel", a arătat ministrul german de Finanțe.

El a adăugat că problema securizării frontierelor externe ale spațiului Schengen este urgentă și că soluționarea acesteia nu trebuie să se împiedice de obstacole precum lipsa de fonduri. De asemenea, Schauble a precizat că ar fi dispus să accepte faptul că nu toate statele membre UE vor dori introducerea unei astfel de suprataxe.

"Îmi doresc să facem asta, chiar dacă nu toată lumea va dori asta. Vom forma o coaliție a statelor care vor", a subliniat Schauble.

Etichete: criza imigranților, taxa, UE

0/1 COMENTARII
Cris
16 Jan 17:06
+0
VOTURI
-0
Ce escroci! Dar cine este dispus sa plateasca o astfel de taxa? Nu are benzina suficiente taxe incluse in pret de infractorii nationali, care conduc guverne? Ce taxa sa-i mai pui? Cine mai pune botul ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE