Germania: Ţările est-europene care nu acceptă refugiaţi riscă sancţiuni graveAvertisment din partea Germaniei! Ţările central şi est-europene care nu vor accepta refugiaţi conform cotelor se expun sancţiunilor, riscând să apără probleme privind frontierele deschise ale Uniunii Europene, a precizat ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Germania: Tarile est-europene care nu accepta refugiati risca sanctiuni grave
Germania: Ţările est-europene care nu acceptă refugiaţi riscă sancţiuni grave

"Uniunea Europeană este o comunitate de drept. Cuvântul dat contează. Dacă nu se poate altfel, lucrurile vor fi reglate pe căile juridice prevăzute", a declarat Steinmeier într-un interviu acordat revistei Der Spiegel, potrivit Mediafax. 

"Solidaritatea europeană nu este un drum cu sens unic. Ţările care se opun primirii de refugiaţi trebuie să ştie ce este în joc pentru ele: frontierele deschise ale Uniunii Europene", a atras atenţia şeful diplomaţiei germane.

"Unii dintre vecinii noştri arată mult prea uşor cu degetul spre Germania şi ne critică pentru venirea a un milion de refugiaţi din Siria şi Irak; însă este vorba doar de cultura de ospitalitate germană", a subliniat Steinmeier.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.

Etichete: Germania, refugiati, sancţiuni, UE

0/2 COMENTARII
Sarma inghimpata
20 Dec 10:27
+0
VOTURI
-0
Iar ospitalitatea germana se aplica doar refugiatilor sirieni, sa inteleg? Unde e ospitalitatea germana pentru romani, de exemplu?
Sau suntem ospitalieri doar cand ne convine?
Cris
19 Dec 22:36
+0
VOTURI
-0
Nici un refugiat nu e atat de idiot incat sa vrea sa vina de buna voie in cea mai saraca, amarata si corupta tara a UE - Romania. Ca sa tii refugiati aici, trebuie facut un lagar cu sarman inghimpata. Alfel, in secunda doi si cei mai prosti refugiati o taie in Germania. Ori... trebuie vazut daca Romania isi doreste sa devina un lagar de refugiati. Stautul de tara bananiera, de periferie a UE il are deja. Mai ramane sa devina un "bar de negri"...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE