Gheorghe Piperea a REZILIAT CINCI contracte ale RADET, după ce a intrat în insolvenţăFirma Rominsolv a avocatului Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, a denunțat 5 contracte semnate de Regia aflată în insolvență cu tot atâția furnizori de bunuri și servicii. Printre acestea se numără și un contract de asistență și reprezentare juridică încheiat în 2013 cu o firmă de avocatură, referitor la eventuala fuziune a RADET cu Electrocentrale București (ELCEN), cel mai important furnizor de energie termică al Regiei și, totodată, principalul creditor al acesteia.

RADET
RADET

Celelalte contracte denunțate sunt cele cu diferite SRL-uri, pentru măsurători de emisii în aer, poluanți în sol și zgomot la limita incintei centralei RADET de la Casa Presei, pentru repararea unei mașini de procesare a corespondenței, pentru livrarea de apă minerală carbogazoasă și, respectiv, pentru echipamente IT. Documentul nu menționează valoarea contractelor, scrie profit.ro.

Contractul de consultanță și reprezentare juridică cu firma de avocatură are două componente, una legată de reorganizarea RADET și transformarea acesteia din regie autonomă în societate comercială și una referitoare la eventuala fuziune a RADET cu ELCEN.

Cu câteva luni înainte de semnarea contractului, în martie 2013, Guvernul Ponta aprobase un memorandum privind fuziunea dintre RADET și ELCEN.

Memorandumul prevedea reorganizarea RADET București în societate comercială controlată de municipiul București, fuzionarea segmentului de transport și distribuție a energiei termice, gestionat în prezent de RADET, cu segmentul de producție a energiei termice din cadrul ELCEN, modernizarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice pentru reducerea pierderilor și a cheltuielilor de exploatare, modernizarea centralelor termoelectrice care urmau să fie preluate de la ELCEN, precum și a celor existente, în vederea eficientizării, cu efect direct asupra costurilor gigacaloriei. Prin fuziune s-ar fi stins și datoriile istorice de 3,6 miliarde lei ale RADET către ELCEN. 

Etichete: ELCEN, Gheorghe Piperea, insolvenţă radet, RADET

0/5 COMENTARII
Copoiu PDL
24 nov 15:12
+0
VOTURI
-0
Domnuuu... Mateita. Dupa ce-ati pus Oltchimu' pe butuci, v-ati gasit alta jucarie, Radet.
Cu toata responsabilitatea, incasati o poala de bani fara sa faceti nimic! Sunteti platit chiar prea bine pentru treaba pe care o faceti, adica sa protejati tot soiul de oameni de partid, dand cu barda in stanga si-n dreapta.

N-ar fi cazul sa va apucati de treaba si sa faceti ce sunteti platit sa faceti?
Praf in ochi
05 ian 23:23
+0
VOTURI
-0
Presa, cereti detalii despre contractele respective ca sa vedeti ca sunt doar praf in ochi.
Piperea prin reprezentantul Mateita Florian acopera zeci chiar sute de incompetenti angajati politic, din care zeci sunt platiti FARA SA DEA PE LA SERVICI.
La radet a fost jaf si jaful continua, indiferent de culoarea politica, cu binecuvantarea organizatiei mafiote numita sindicat.
Sa vedeti noua organigrama la care lucreaza baietii speciali. Uitati-va la listele cu actuala si fosta conducere. Priviti numele care se repeta, deschideti cvurile si declaratiile de avere si interese. O suita de incompetenti periculosi care sug banul public.
Special. Administrator special
05 ian 23:13
+0
VOTURI
-0
Primul lucru pe care l-a facut Sorin Chirita administatorul special al RADET a fost sa ceara un telefon Samsung S7 Edge, pe care l-a si primit si-l foloseste mandru ca orice fomist politic. Asta spune TOTUL despre intentiile lui de redresare a regiei...
Jaf jaf jaf
05 ian 23:05
+0
VOTURI
-0
Eu ca angajat va spun ca insolventa Radet Bucuresti e doar un circ ieftin.
Administratorii sunt INCOMPETENTI si RAU INTENTIONATI. Nu au de gand sa ia nici o masura de eficientizare sau imbunatatire.
Chirita Sorin directorul general si Mateita Florian responsabilul desemnat de firma lui Piperea sunt niste glume proaste monumente de nesimtire si ingamfare.
In noiembrie si decembrie au comunicat salariatilor sa stea linistiti ca preconizeaza 5 ani de relas in asa zisa insolventa. Pe spatele dobitocilor de abonati, normal. (Printre care ma numar si eu...)
Mass-media ar face bine sa investigheze nitelus probelma, nu doar sa execute comunicate servite de madam Firea si ciracii ei.
Marcu
05 ian 16:49
+0
VOTURI
-0
Ar fi fost interesant de spus și CARE sunt acele contracte reziliate, precum și CINE le-a semnat. Doar așa, de lectură, că altceva oricum nu se întâmplă.
Cât despre fuziunea aia, nu se pronunțase CCR acum ceva timp pe neconstituționalitatea manevrelor de genul ăsta? Bine, ei vorbeau atunci de portul Constanța, dar e un precedent.

În fine, hai că-s curios ce se mai întâmplă. Să vină floricelele, așa cum zicea cineva...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE