Ghişee deschise în Bucureşti, în weekend, pentru eliberarea cazierului infracţiunilor sexualePoliţia Capitalei anunţă că, din cauza numărului mare de solicitări pentru eliberarea cazierului infracţiunilor sexuale, mai multe ghişee vor fi deschise sâmbătă şi duminică. Dacă solicitantul nu apare că ar fi săvârşit infracţiuni de natură sexuală, adeverinţa se eliberează de obicei pe loc.

Ghiseu cazier
Ghișeu cazier

"Având în vedere prevederile Legii nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare - până la operaţionalizarea Registrului, structurile de cazier judiciar pot elibera adeverinţe din care să rezulte dacă persoana verificată a săvârşit vreuna dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 alin. (1). Întrucât, în ultima perioadă, numărul solicitărilor pentru eliberarea acestor documente a crescut semnificativ la nivelul structurilor din Bucureşti, în vederea oferirii unui serviciu de calitate cetăţenilor, Poliţia Capitalei a dispus ca, în zilele de 7 şi 8 septembrie, în intervalul orar 09.00 – 17.00, la nivelul fiecărui Sector de Poliţie va fi deschis câte un ghişeu de eliberarea a acestor documente", a transmis Poliţia Capitalei.

Astfel, în ziua de 07.09.2019, între orele 09.00 – 17.00, vor fi deschise ghişee la nivelul următoarelor subunităţi:

- Sectorul 1 Poliţie prin intermediul Secţiei 5 Poliţie;
- Sectorul 2 Poliţie prin intermediul Secţiei 8 Poliţie;
- Sectorul 3 Poliţie prin intermediul Secţiei 12 Poliţie;
- Sectorul 4 Poliţie prin intermediul Secţiei 15 Poliţie;
- Sectorul 5 Poliţie prin intermediul Secţiei 24 Poliţie;
- Sectorul 6 Poliţie prin intermediul Secţiei 22 Poliţie;
- Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative la sediul Secţiei 10 Poliţie.

În ziua de 08.09.2019, între orele 09.00 – 17.00, vor fi deschise ghişee la nivelul următoarelor subunităţi:
- Sectorul 1 Poliţie prin intermediul Secţiei 2 Poliţie;
- Sectorul 2 Poliţie prin intermediul Secţiei 6 Poliţie;
- Sectorul 3 Poliţie prin intermediul Secţiei 12 Poliţie;
- Sectorul 4 Poliţie prin intermediul Secţiei 15 Poliţie;
- Sectorul 5 Poliţie prin intermediul Secţiei 18 Poliţie;
- Sectorul 6 Poliţie prin intermediul Secţiei 20 Poliţie;
- Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative la sediul Secţiei 10 Poliţie.

Cererea pentru eliberarea adeverinţei poate fi depusă, personal sau prin împuterniciţi pe baza unei procuri notariale, la Compartimentele de Relaţii cu Publicul.

"Dacă persoana căutată NU este cunoscută în evidenţele cazierului judiciar i se va i elibera, de regulă, pe loc, adeverinţa pentru persoane necunoscute cu menţiuni care pot face obiectul Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor pe modelul tipizat. Dacă persoana căutată APARE CU ORICE FEL DE MENŢIUNI în evidenţele cazierului judiciar, adeverinţa va fi eliberată în cel mult 30 de zile", a mai transmis Poliia Capitalei.

În 29 iunie a intrat în vigoare Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Registrul este "un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis fapte precum hărţuire şi hărţuire sexuală, trafic de persoane şi trafic de minori, proxenetism şi folosire a prostituţiei infantile, viol şi agresiune sexuală, act sexual cu un minor şi corupere sexuală a minorilor, pornografie infantilă, incest etc".

Persoanele înscrise în baza de date – cei care au fost găsiţi vinovaţi de infracţiuni sexuale, după efectuarea pedepsei – vor fi obligate să anunţe intenţia schimbării domiciliului şi a deplasărilor din localitate mai lungi de 15 zile, iar poliţiştii sunt obligaţi să facă verificări periodic (minimum odată la trei luni).

De asemenea, există şi obligaţia de actualizare a altor date personale precum fotografii recente pentru o identificare rapidă şi exactă în cazul comiterii unei noi fapte, iar nerespectarea prevederilor se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

După modelul şi procedurile cazierului judiciar, persoanelor li se va elibera un certificat de integritate pe baza înscrisurilor în Registru, iar acesta va putea fi solicitat inclusiv înainte de angajare.

 

Etichete: Bucureşti, cazier infractiuni sexuale, ghisee, weekend

0/1 COMENTARII
Allison Howarts
09 sep 20:20
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ogagakunta@gmail.com puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE