Gigi Becali, audiat din nou la DNA: "Băsescu m-a băgat la puşcărie, dar tot mă uit la el"Omul de afaceri George Becali s-a prezentat, vineri, din nou la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile pe care le-a dat în dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Gigi Becali, din nou la DNA vineri (Foto ziuaconstanta.ro)
Gigi Becali, din nou la DNA vineri (Foto ziuaconstanta.ro)

Omul de afaceri a vrut să dea o declaraţie în dosarul în care este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

"Unii care se aşteaptă ca Becali să ajungă la puşcărie iar să îşi pună pofta în cui. Gelozia, invidia, duşmănia, asta e la oameni. Am şi eu păcatele mele. Declaraţii, am dat două. Da, mi le aduc aminte şi mi le menţin. Şi dacă nu îmi aduc aminte, nu îmi aduc. La «Valiza» am recunoscut eu tot, am spus, da, am vrut să dau bani că am vrut să joace corect. Valiza o recuperez după ce o să vină câştigul de la CEDO", a declarat George Becali la intrarea la audieri.

Întrebat despre declaraţiile pe care le-au făcut politicienii despre el, George Becali a precizat : "Nu trebuie să îmi ia apărarea domnul Băsescu, pentru că Sfântul Vasile cel Mare a zis că adevărul nu are nevoie de apărare. Am venit singur, nu am nevoie de avocat. Băsescu m-a băgat la puşcărie dar tot mă uit la el. E dat naibii. Când nu îi convine de Kovesi zice că dă prea multe declaraţii, când îi e frică, o preţuieşti. O compară cu Morar al lui. Păi, Morar nu face nici doi bani", a spus Becali, conform Mediafax.

Omul de afaceri a venit cu mătănii. "Astea sunt nişte mătănii de la Athos. Timpul este un dar şi trebuie sfinţit."

Gigi Becali a fost audiat şi miercuri la DNA. 

Gigi Becali, URMĂRIT PENAL pentru mărturie mincinoasă în dosarul lui Puiu Popoviciu

Gigi Becali este cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce nu şi-a mai recunoscut denunțul făcut în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu. Becali s-a prezentat, miercuri, la DNA, pentru a fi audiat.

DNA precizează, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de George Becali, om de afaceri, sub aspectul infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, ambele în formă continuată:

"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 și 15 februarie 2016, în dosarul 9577/2/2012 al Curții de Apel București – Secția I Penală.

În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.

Becali George, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță a fost mediatizat prin comunicatul nr. 949/VIII/3 din data de 21 decembrie 2012, la finalizarea anchetei, când au fost trimiși în judecată 11 inculpați, pentru infracțiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat și în dauna Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București USAMV."

Etichete: becali, DNA, Puiu Popoviciu, vinei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h