Gigi Becali: "Nu-mi declar banii din conturi. Numai aşa, ca să-mi bat joc de ANI"Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că nu îşi va declara banii deţinuţi în conturile bancare nici dacă ANI "se dă peste cap", menţionând că dacă Agenţia îl va trimite în judecată va declara legea de funcţionare a ANI neconstituţională.

Gigi Becali
Gigi Becali

Becali a fost întrebat despre omisiunile din declaraţia de avere completată în luna decembrie, la începutul mandatului de deputat, având în vedere că riscă sancţiuni din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. "Numai aşa, ca să-mi bat joc de ANI", a răspuns Becali. Deputatul PNL a fost întrebat dacă anul trecut a avut venituri mai mari de 5.000 de euro, dacă a vândut vreun teren, din moment ce în declaraţia de avere nu a menţionat nimic în acest sens. "Nu mai ţin mine", a replicat Becali.

El a mai fost întrebat dacă are conturi bancare în care să deţină sume, având în vedere că nici în acest caz nu a făcut precizări în declaraţia de avere. "Am şi nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea şi peste cap ANI (...) că nu dau niciodată numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declaraţie banii mei", a susţinut Becali.
În legătură cu faptul că este obligat de lege să declare sumele deţinute în conturile bancare dacă acestea depăşesc 5.000 de euro, deputatul PNL a spus: "Dacă vreodată o să existe un proces în sensul ăsta, o să declar legea neconstituţională, pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ţi spun eu ţie banii mei". Becali a fost întrebat cum va declara legea ANI neconstituţională. "O declar neconstituţională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta (...) Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean şi cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo", a spus Becali.

Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că suma de 46 de miliarde de lei menţionată în declaraţia de avere ca împrumut pentru SC UM Drăgăşani este exprimată în lei vechi, adică un milion de euro. Becali a fost întrebat cum este posibil să împrumute 46 de miliarde de lei, echivalentul a 10 miliarde de euro, către UM Drăgăşani, după cum a menţionat în declaraţia de avere completată în luna decembrie. "46 de miliarde sunt 46 de miliarde de lei vechi, deci un milion de euro", a răspuns Becali. De asemenea, întrebat de ce nu a declarat clădirile pe care le deţine în Bucureşti şi în Pipera, Becali a răspuns: "Palatul nu e al meu, e al copiilor. Casa nu e mea, e a mamei".

Sursa: realitatea.net

Etichete: Agenţia Naţională de Integritate, ANI, becali, declaraţie de avere, împrumuturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE