Gigi Becali şi-a pozat cu telefonul mobil cărţile scrise în închisoare. Cui le-a trimisGigi Becali susţine că poate demonstra că a scris singur cele cinci cărţi pe care le-a publicat în timp ce se afla în închisoare, întrucât în spatele gratiilor a avut un telefon mobil cu care a pozat manuscrisele şi le-a trimis apropiaţilor, care s-au ocupat de transcrierea lor şi de publicare.

Gigi Becali si-a pozat cu telefonul mobil cartile scrise in inchisoare. Cui le-a trimis (Foto revista22.ro)
Gigi Becali şi-a pozat cu telefonul mobil cărţile scrise în închisoare. Cui le-a trimis (Foto revista22.ro)

Gigi Becali, care a fost condamnat la închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi în dosarul Valiza, a explicat că volumele scrise de el în închisoare au fost editate de o editură acreditată de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), aşa cum prevede legea. Mai mult, finanţatorul Stelei a precizat că poate face dovada că el însuşi a scris cărţile respective.

CITEŞTE ŞI Cine girează pentru cărţile scrise în închisoare de Becali, Borcea, Voiculescu, Năstase şi Copos

Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. De asemenea, sunt enumerate şi editurile care au publicat sutele de lucrări scrise în penitenciare.

"O lucrare, ca să fie ştiinţifică, conform legii - că până acum nu ştia nimeni ce înseamnă - trebuie să fie editată de o editură care este acreditată CNCSIS. Dacă o carte de 10 pagini este editată de o editură CNCSIS, este o lucrare ştiinţifică pentru că are ştampila editurii. Aşa este legea", a explicat Gigi Becali, citat de romaniatv.net.

Fostul deputat a precizat că, întrucât în închisoare a dobândit prin hotărâre judecătorească dreptul de a deţine un telefon mobil personal, nu are motive să se teamă că activitatea sa de scriitor ar putea fi contestată şi că, astfel, s-ar putea întoarce după gratii.

"Cărţile mele sunt scrise de mine toate. Dacă le citiţi vă daţi seama. Eu am avut un telefon în puşcărie. Ei nu-mi dădeau, dar i-am dat în judecată şi judecătorul a spus «sunteţi obligaţi să-i daţi lui Becali telefonul personal mobil». Şi aveam telefon mobil, aveam şi internet, şi cameră de filmat. Eu cu telefonul mobil pozam şi trimiteam manuscrisul. Şi mi-a spus Luţu azi că am mauscrisele pe telefon. Deci, dacă o să fie o anchetă, o să le arăt manuscrisele pe telefonul meu, cu ştersături, cu tot. Se poate să se verifice şi data fotografiilor, să se vadă când le-am scris. Nu am nicio spaimă", a declarat Becali. 

Etichete: Gigi Becali, închisoare, scriere carti, telefon mobil

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE