Gimnastică artistică. Sportivele românce, calificate în trei finale la Cupa Mondială de la DohaGimnastele române Cătălina Ponor, Diana Bulimar și Dora Vulcan s-au calificat joi în trei finale la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha, din Qatar.

Catalina Ponor
Cătălina Ponor

Ponor (28 ani) a obținut cea mai mare notă din calificările la bârnă, 14,650, a doua fiind elvețianca Giulia Steingruber, 14,250 puncte, potrivit Federației Române de Gimnastică. Tânăra Dora Vulcan s-a clasat doar pe locul 14 la acest aparat, cu 13,000.

La paralele, Diana Bulimar și Dora Vulcan au avut o evoluție bună și au reușit calificarea în finală. Bulimar a obținut a patra notă în calificări, 13,700, iar Vulcan a fost a opta, cu 13,450. Giulia Steingruber a avut cea mai mare notă, 14,700.

Bulimar și Vulcan s-au calificat și în finala de la sol, Didi Bulimar obținând a cincea notă în calificări (13,650), iar Vulcan a opta (13,400). Suedeza Jonna Adlerteg a primit cea mai mare notă din calificări la acest aparat, 15,000.

Vineri va avea loc finala feminină de la paralele, iar sâmbătă sunt programate cele de la bârnă și sol. La startul calificărilor concursului de la Doha, din cadrul FIG Challenge Cup Series, s-au aliniat 111 gimnaști și gimnaste din 33 de țări.

Etichete: campionat mondial de gimnastica, cătălina ponor, Diana Bulimar, doha, Dora Vulcan, gimnastică artistică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE