Companiile GOOGLE şi FACEBOOK, investigate de ANAF în RomâniaGOOGLE, FACEBOOK dar şi alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România, sunt investigate de Fisc. Declaraţia a fost făcută de preşedintele ANAF, Dragoş Doros, într-o emisiune la Digi24.

GOOGLE si FACEBOOK, investigati de ANAF in Romania (Foto searchengineland.com)
GOOGLE şi FACEBOOK, investigaţi de ANAF în România (Foto searchengineland.com)

Seful Fiscului a declarat duminica la Digi24, ca se incearca identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, dar care nu se reflecta in declaratii de impozite la noi, pentru a putea fi taxate corespunzator.

"Platesc ceva taxe, dar ele se afla in acelasi pool de analiza in felul in care platesc taxe si ar trebui sa plateasca taxe. O sa vedem in urma analizei daca ar trebui sau nu sa plateasca mai multe taxe, dar scopul pentru care facem aceasta analiza este evident ca da, credem ca da", a declarat Dragos Doros.

"Trebuie sa identificam sursele de venit si daca acele surse de venit pe care le realizeaza nu doar aceste doua companii, e vorba de industria online, aici avem discutii mai complicate si mai complexe, e vorba si de site-urile de vanzari online s.a.m.d., toate astea se afla in vizorul nostru", a dat asigurari seful Fiscului.

"Daca acele venituri care se localizeaza pe teritoriul Romaniei, dar ele - prin plati electronice sau alte mecanisme - nu sunt vizibile sau declarate, noi sa le impozitam in Romania", a explicat Dragos Doros.

De notat ca Google si Facebook consuma o parte insemnata a bugetelor de publicitate online din Romania (unele estimari sustin ca au peste jumatate din piata), iar multi publisheri si agentii de publicitate se plang de concurenta neloiala din partea gigantilor online, spunand ca taxele si impozitele scazute platite de aceste companii in afara Romaniei le permit sa practice preturi de dumping. In ultimii ani, in mai multe tari europene au avut loc initiative similare ale institutiilor de administrare fiscala.

Sursa: Hotnews

Etichete: ANAF, facebook, Fisc, google, investigaţie, taxe

0/1 COMENTARII
elena
15 mai 15:39
+0
VOTURI
-0
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara nici un fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Cereti acum detalii la adresa de email : mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE