Gorghiu, despre sesizarea depusă de Liviu Avram, la CCR, privind alegerile locale: Va fi un succesALEGERI BUCUREŞTI 2016. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că data de 4 mai, la care CCR judecă solicitarea privind alegerile locale în două tururi, importantă nu numai pentru PNL, va fi „un succes”, afirmând că decizia CCR ar trebuie pusă în aplicare prin OUG.

Gorghiu, despre sesizarea depusa de Liviu Avram, la CCR, provind alegerile locale: Va fi un succes  (Foto aktual24.ro)
Gorghiu, despre sesizarea depusă de Liviu Avram, la CCR, provind alegerile locale: Va fi un succes (Foto aktual24.ro)

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. "Data de 4 mai, o dată foarte importantă pentru PNL. Nu are importanţă cine a făcut sesizarea, ce instituţie a acceptat şi cine a transmis la CCR. Este o dată care, cred eu, nu are relevanţă doar pentru PNL sau pentru alte instituţii din România, ci relevanţa ei este raportată la sistemul democratic de alegeri din România. Sunt absolut convinsă că data de 4 mai va fi un succes prin soluţia pe care o va pronunţa CCR" a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

CCR judecă pe 4 mai sesizarea privind alegerile locale într-un singur tur

CCR va analiza pe 4 mai sesizarea de neconstituţionalitate a două articole din Legea alegerilor locale, depusă de jurnalistul Liviu Avram. Unul dintre articole vizează desemnarea primarilor prin alegeri într-un singur tur.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Alina Gorghiu a afirmat că cea mai rapidă cale de aplicare a deciziei CCR, în cazul în care judecătorii vor decide că alegerea primarilor într-un singur tur este neconstituţională, este emiterea unei OUG de Guvernul Cioloş.

"Categoric că o decizie favorabilă pe tema aceste excepţii pe data de 4 mai nu poate fi altfel rezolvată în timp util altfel decât prin OUG. Dar vreau să vă spun că n-aş mai crede că avem un guvern tehnocrat în România care preferă să rămână pasiv pe o temă atât de importantă în România privitoare la democraţia din România, dacă nu şi-ar asuma punerea în aplicare de urgenţă a unei hotărâri venite din partea CCR care este obligatorie pentru toată lumea", a afirmat Gorghiu, conform realitatea.net, întrebată fiind dacă decizia CCR privind alegerile locale în două tururi ar trebui aplicată prin OUG sau printr-un act al Parlamentului.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Jurnalistul Liviu Avram a declarat, sâmbătă, că Tribunalul Bucureşti a decis transmiterea către CCR a sesizării sale privind excepţia articolelor din lege privind numărul necesar de semnături pentru un candidat independent şi organizarea alegerilor locale într-un singur tur.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Decizia Tribunalului Bucureşti vine în cadrul unui proces deschis de jurnalist, care şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica excepţia de neconstituţionalitate asupra legii.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri intr-un singur tur, alina gorghiu, liviu avram, sesizare CCR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE