Gorghiu, după întâlnirea cu Nicuşor Dan: Poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilorALEGERI BUCUREŞTI 2016:  Alina Gorghiu a discutat, luni seara, cu Nicuşor Dan, despre posibilitatea ca, după ce s-ar realiza un sondaj, candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, însă acesta nu a fost de acord cu o retragere în favoarea lui Cătălin Predoiu. "Poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD", a spus liderul PNL. Nicușor Dan a declarat, luni seara, că nu se va retrage "în nicio condiție" în favoarea lui Predoiu.

Gorghiu, dupa intalnirea cu Nicusor Dan: Poarta intreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor
Gorghiu, după întâlnirea cu Nicuşor Dan: Poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor
Foto: paginadepolitica.ro

ALEGERI BUCUREŞTI 2016: Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a publicat, pe Facebook, un mesaj referitor la întâlnirea avută cu Nicuşor Dan luni.

Gorghiu susţine că a încercat să-l convingă de necesitatea ca, în urma unui sondaj, candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru Bucureşti, însă acesta nu a fost de acord cu o eventuală retragere a sa în favoarea lui Cătălin Predoiu. Liderul PNL adaugă că, astfel, Nicuşor Dan "poartă întreagă responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD".

Nicușor Dan susţine însă că, în cadrul întâlnirii de luni seară, liberalii ”au refuzat realizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internațională, auditat de ambele partide”. Detalii, AICI.

Mesajul Alinei Gorghiu:

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, i-a cerut reprezentantului USB, Nicușor Dan, să spună luni, până la ora 21,00, dacă acceptă propunerea de a se retrage din cursa electorală, în cazul în care sondajul nu îl dă pe el favorit pentru Primăria Capitalei. 

Nicușor Dan: Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni seara, că nu se va retrage "în nicio condiție" în favoarea liberalului Cătălin Predoiu și că USB dorește realizarea unui sondaj din care să reiasă în ce mod s-ar putea transfera intențiile de vot între cei doi candidați.

"Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu. (...) Am spus foarte limpede: votanții mei sunt oameni care s-au săturat atât de PSD, cât și de PNL, s-au săturat de blaturile continue de la toate cele șapte primării din București între PSD și PNL, iar în numele acestor oameni nu pot vreodată, în aceste alegeri — că e posibil ca peste opt ani PNL să se reformeze — să îmi retrag candidatura în sprijinul PNL", a precizat candidatul USB, la Realitatea TV.

El a menționat că luni după amiază la ora 17,00, s-a întâlnit cu liberalii Alina Gorghiu și Dan Motreanu, dar că varianta realizării unui sondaj comun a căzut. În aceste condiții USB va realiza o cercetare, cu ajutorul unei case internaționale de sondaj, urmând ca joi să fie anunțate rezultatele explicite referitor la cum s-ar putea transfera intenția de vot între cei doi candidați.

"Noi am insistat să facem acest sondaj tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotărâți să vadă cine stă mai bine și cum se face acest transfer de voturi, pentru ca bucureștenii să vadă cine are cele mai mari șanse să o bată pe doamna Firea în București, iar ei au spus că nu fac niciun sondaj dacă eu nu promit că în cazul în care stau mai slab mă retrag", a precizat Nicușor Dan.

Candidatul USB a adăugat însă că pentru electoratul anti-PSD este util un sondaj.

"E un calcul pe care oricine poate să îl facă: există o categorie de bucureșteni care nu vor vota niciodată PNL în aceste alegeri. Există o altă categorie de bucureșteni — anti-PSD. Dacă există un candidat agreat de prima categorie, a doua categorie se duce către el, iar candidatul anti-PSD câștigă. Dacă este un candidat care este doar în a doua categorie, prima categorie nu merge către el. Deci PNL nu a avut de la început nicio șansă să câștige aceste alegeri locale din București", a explicat Nicușor Dan.

El a adăugat că PNL are opțiunea de a urma o "logică de partid" sau "un interes mai înalt".

"PNL avea două variante. Varianta pentru București, în care să spună: 'Da, ne recunoaștem vinovăția acestor ultimi ani de guvernare în București și sprijinim un om din afara partidului nostru care a dovedit că poate să schimbe modul în care se administrează Capitala'. Ei au mers pe varianta meschină. Au spus: 'Nu cumva dacă facem noi asta, USB crește cu cinci procente la consilieri și noi scădem cu cinci procente?' Și au încercat cu Marian Munteanu ... N-a mers. (...) Fiecare din candidații ăștia nu creșteau peste un anumit procent. De ce? Tocmai pentru că exista această categorie de oameni care spuneau: 'Nu vă vom vota de data aceasta pe voi'", a explicat el.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alina gorghiu, nicuşor dan

0/1 COMENTARII
Maximus
31 mai 10:12
+0
VOTURI
-0
Altii sunt de vina pentru neputinta ei! Bravo, asta inseamna probabil "dreapta".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE