Gorghiu: Legea indemnizaţiilor să fie aplicată de la 1 iulie. Susţinerea Guvernului depinde de astaCopreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că nu se îndoia că Guvernul va găsi o sursă de finanţare pentru indemnizaţiile acordate mamelor, ci important este să se ţină cont de data de 1 iulie, afirmând că susţinerea acordată Guvernului depinde şi de rezolvarea problemei demografiei.

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

"Răspunsul meu aş vrea să fie unul foarte clar şi ferm, nu cred că se punea problema să nu găsească surse de finanţare, ci se punea problema găsirii acestor surse de finanţare la data la care legea prevede găsirea acestor surse, data de 1 iulie", a comentat copreşedintele PNL Alina Gorghiu o declaraţie a ministrului Muncii care spunea că Guvernul sva găsi urse de finanţare pentru legea privind indemnizaţiile de creştere a copilului, potrivit mediafax.

Alina Gorghiu a transmis Guvernului să aibă ca reper data de 1 iulie, prevăzută de lege.

"Ca atare îi rog pe cei de la ministerul Muncii, le spun celor din Guvern că data de 1 iulie, sigur, este un reper şi pentru ei nu doar pentru noi, pentru că această lege nu este o lege care ţine de plăcerea unui parlamentar sau al altuia, ci este o lege care ţine de strategia naţională pentru creşterea demografiei. Le cer să fie foarte atenţi cu această data. Sunt două repere pe care PNL le va monitoriza cu foarte mare atenţie", a spus Alina Gorghiu.

Gorghiu a mai spus că susţinerea acordată Guvernului depinde şi de rezolvarea problemei demografiei.

Credeţi-mă că susţinerea pentru acest Guvern depinde inclusiv de rezolvarea problemei demografiei din România", a spus Gorghiu.

Întrebată dacă PNL va depune moţiune dacă Guvernul Cioloş nu va bugeta la timp legea privind indemnizaţiile mamelor, Gorghiu a afirmat că nu vrea să pună presiune pe Guvern, însă, ar fi „impardonabil" acest lucru.

"Nu este un lucru nou pe care îl spune PNL. (...) Nu vreau să pun presiune prin această declaraţie pe domnul Cioloş, dar cred că este impardonabil să nu se gândească la această dimensiune strategică pentru România atunci când vorbim despre o sumă care nu destabilizează deloc bugetul. (...) Faceţi diferenţa între mine şi Dragnea. Eu nu flutur moţiuni de cenzură pe care să le retrag a două zi şi nici moţiuni simple, dar credeţi-mă că PNL are capacitatea să gestioneze acest raport cu Guvernul, astfel încât Guvernul să înţeleagă că este un proiect mult prea important pentru România şi că trebuie pus în aplicare", a declarat Gorghiu.

Copreşedintele PNL i-a sugerat lui Cioloş „să fie foarte atent la lucrurile importante pentru Românai".

Ca atare nu vreau să înţeleagă nimeni că fac o ameninţare, doar îi sugerez lui Cioloş să fie foarte atent la lucrurile importante pentru România", a conchis Gorghiu.

Etichete: alina gorghiu, indemnizatii pentru mame, legea indemnizatiilor, legea indemnizatiilor 1 iulie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE