Grădina "în mişcare" şi-a deschis porţile în Capitală. VEZI CUM ARATĂBucureştenii iubitori de plimbare în mijlocul naturii pot face o vizită în cel mai nou parc din Capitală - Parcul Operei. Redeschis, spaţiul verde de lângă Facultatea de Drept se distinge prin elemente peisagistice inedite care-i conferă un caracter de unicitate.

În parcul Operei, aleile au fost refăcute, vegetaţia a fost salvată şi reamenajată peisagistic, au fost amplasate bănci, însă ceea ce îi conferă autenticitate este povestea râului Dâmboviţa. Parcul Operei are o poveste cu atât mai interesantă cu cât, prin mijlocul lui, trecea cu mulţi ani în urmă cursul râului Dâmboviţa.

Ţinând cont de acest aspect, specialiştii Primăriei Sectorului 1 au găsit o soluţie unicat în România: vechiul curs al râului a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni, de-a lungul acestui traseu fiind montat mobilier urban unicat în ţară. De asemenea, culoarul a fost marcat de un panou pe care scrie legenda populară a Dâmboviţei. Proiectul se numeşte "Memorialul Dâmboviţa".

„Avem nevoie de aer, avem nevoie de verde! De aceea, spaţiile verzi au fost şi vor fi în continuare o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Rezultatele acestui program de înverzire a Sectorului 1 se văd deja: în această zonă administrativă există în prezent o medie considerabil mai mare de spaţiu verde pe cap de locuitor decât în toate celelalte sectoare ale Capitalei”, a precizat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Tot în parcul de 3,5 hectare, a mai fost amenajată o fântână arteziană, în apropierea aleii pietonale. O atmosferă plăcută de linişte este dată de umbra deasă pe care o fac copacii seculari, printre puţinii care au supravieţuit în Bucureşti din perioada de înflorire a Micului Paris.

Tot aici, administraţia locală a amplasat aparate de joacă pentru copii şi aparate de fitness pentru adulţi, unde vizitatorii pot face exerciţii fizice în aer liber, gratuit, pe baza conceptului de grădină “în mişcare”. În plus, de-a lungul culoarului pietonal a fost montat mobilier urban cu un design deosebit, constând în 100 de bănci şi 50 de coşuri de gunoi. Totodată, a mai fost amenajată o pădure grădinărită cu peste 200 de arbori şi aproape 800 de arbuşti, au fost reamenajate căile de acces pentru promenadă şi a fost plantată vegetaţie nouă constând în flori şi papură sălbatică.

Parcul Operei are o poveste cu atât mai interesantă cu cât, prin mijlocul lui, trecea cu mulţi ani în urmă cursul râului Dâmboviţa. Detalii găsiţi aici.

Etichete: cum arata, Parcul Operei, realitatea, Sectorul 1

0/0 COMENTARII
Gigel
19 mai 21:15
+0
VOTURI
-0

Da, asta sunt articole scrise pe bani. De asta apare si pe pagina lui Chiliman. Si de ce ii spune gradina in miscare? Si nu e nicio bolta de aluni in parc! Nici fantana nu merge. Articole scrise din birou!

Mihnea
18 mai 23:20
+0
VOTURI
-0

Frumos, frumos. Nu pot decat sa apreciez acest proiect. Se vede ca unii se mai si implica ,nu uita de responsabilitatile unei functii atunci cand o capata.

Vasile
18 mai 20:14
+0
VOTURI
-0

Ceva boscheti mai desi nu sunt ? Si renumitul WC ....

Alexandru
18 mai 17:05
+0
VOTURI
-0

Ceva (P) de la publicitate nu puneti?

Ana-Maria Stefanescu
18 mai 16:12
+0
VOTURI
-0

In sectorul 1 nu doar se reabiliteaza blocuri. Se "reabiliteaza" si parcurile

Ioana Alexandra Ghinda
18 mai 15:09
+0
VOTURI
-0

Felicitari, locuitorii Capitalei trebuie sa aiba si locuri de recreere, nu numai custi din beton in care sunt obligati sa coabiteze.

Mihai Baciu
18 mai 15:06
+0
VOTURI
-0

Foarte tare! Am trecut pe acolo si chiar se vede diferenta. Asteptam si randul celorlalte parcuri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE