Grădiniţe şi after-school-uri cu zero pierderi energetice, în Sectorul 6. CINE le construieştePrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a semnat joi, 13 februarie 2020, un acord de finanțare cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Andrew McDowell, pentru a realiza, în perioada imediat următoare, cele mai ambițioase proiecte de eficiență energetică din România.

Pentru a demara cât mai curând aceste investiții, au fost deja întocmite documentațiile pentru construirea și echiparea primelor grădinițe și after-school din România, în clădirile viitorului, care asigură aproape zero pierderi energetice - NZEB (Nearly Zero Energy Bulding).

"Investim într-un viitor mai bun și mai curat pentru copiii noștri! Prin eficientizarea energetică, le vom oferi condiții optime în unitățile de învățământ din Sectorul 6, așa cum oferim tuturor locuitorilor sectorului prin programele de reabilitare termică pe care le derulăm", a declarat primarul Gabriel Mutu.

Până în acest moment, la nivelul Sectorului 6, prin atragerea de fonduri externe, a fost deblocat cel mai important program de reabilitare termică a imobilelor de locuit, ajungând să fie efectuate mai multe lucrări în ultimii trei ani decât în toate mandatele predecesorilor actualului primar, Gabriel Mutu.

Astfel, unul dintre cele mai mari blocuri de locuinţe din Bucureşti, blocul "rotund" de la Lujerului, a intrat într-un amplu program de reabilitare termică derulat de administraţia locală a Sectorului 6, sute de familii urmând să beneficieze de costuri cu aproximativ 25% mai mici la întreţinere după executarea lucrărilor. 

Prin acest tip de susținere financiară, autoritatea locală asigură fond de lucru pentru următorii ani, investind în:
- creșterea performanțelor energetice ale clădirilor rezidențiale si publice,
- reducerea facturilor de energie termică,
- îmbunătățirea aspectului estetic al clădirilor,
- diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră,
- creșterea independenței energetice prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire.

 

Etichete: afetr school, Banca Europeană de Investiţii, fonduri BEI, Gabriel Mutu, pierdere energetica, şcoală, Sectorul 6, zero pierderi energetice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE