GRATUIT Campanie de depistare a glaucomului în CapitalăPrimăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, dă startul Campaniei de informare Glaucomul – Hoțul tăcut al vederii, începând din 15 noiembrie 2018.

GRATUIT Campanie de depistare a glaucomului in Capitala
GRATUIT Campanie de depistare a glaucomului în Capitală

Controlul este gratuit pe baza trimiterii de la medicul de familie și în urma unei programări prealabile la 031.9593.

Glaucomul reprezintă a doua cauză de orbire la nivel mondial, după cataractă. În lume, boala afectează între 65 şi 105 milioane de oameni, dintre care aproximativ 10% sunt în stadiul de orbire bilaterală.

"Boala care provoacă pierderea vederii distruge progresiv nervul ochiului, nu doare, ci orbeşte, fiind asimptomatic. Putem pierde până la 40% din vedere fără să ne dăm seama, întrucât câmpul vizual se îngustează treptat. Glaucomul poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Riscul este prezent atât la bebeluşi, în primul an de viaţă (glaucom congenital), cât şi la adulţi, nu doar la bătrâni. Cea mai eficientă metodă de apărare împotriva glaucomului este consultația periodică, explică dr. Alina Anghel, medicul specialist oftalmolog al Centrului de Sănătate Multifuncțional "Sfântul Nectarie".

Campania se desfășoară timp de o lună (15 noiembrie - 15 decembrie 2018) și își propune să informeze populația asupra riscurilor la care se expune dacă își neglijează propria stare de sănătate.

Mai multe informații puteți obține la 031.9593, precum și accesând www.nectarie6.ro.

Etichete: depistare glaucom, glaucom, Sectorul 6, test glaucom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE