Gratuit: Se distribuie puieţi în Bucureşti pentru a fi plantaţi în faţa locuinţei. VEZI CENTRELEÎn România, de mai bine de 100 de ani, se marchează ”Luna pădurii” în perioada 15 martie - 15 aprilie. Cu sprijinul Romsilva, la iniţiativa Ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, în această perioadă se derulează proiectul ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”.

Gratuit: Se distribuie puieti in Bucuresti pentru a fi plantati in fata locuintei
Gratuit: Se distribuie puieţi în Bucureşti pentru a fi plantaţi în faţa locuinţei

UPDATE 22 martie: Programul de distribuţie gratuită a puieţilor de pomi intră în pauză timp de două zile. Din ce cauză găsiţi aici. 

Update 21 martie: Deşi în comunicatul remis de reprezentanţii primăriei Sectorului 6 B365.ro este precizat că puieţii de arbori vor fi distribuiţi de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, la punctul de distribuire din Drumul Taberei, joi, la ora 17:20, nu mai distribuia nimeni puieţi. O femeie care vindea la o tarabă de lângă punctul de distribuire a declarat că persoanele care se ocupau de asta au aproximativ o oră de când au plecat.

Proiectul urmăreşte conştientizarea importanţei copacilor pentru calitatea mediului în care trăim, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, precum şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul de a sădi un copac.

Primăria Sectorului 6 este prima care a răspuns iniţiativei celor două instituţii, amenajând cu ajutorul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6  şi a Centrului Cultural European Sector 6, trei puncte de distribuţie a puieţilor. De la acestea, orice locuitor al Sectorului 6 va putea lua un copac pentru a-l sădi acolo unde consideră de cuviinţă.

Cele trei puncte se află în Drumul Taberei, la intrarea în parc dinspre piaţă; în Militari, deasupra pasajului Lujerului şi în Crângaşi, la intrarea în parc dinspre metrou, informează administraţia locală într-un comunicat remis B365.ro. 
La corturi vor fi distribuiţi, zilnic, puieţii de arbori, de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, şi sâmbăta, între 09:00 şi 12:00.

"Această campanie demarează în Sectorul 6 nu dintr-o întâmplare. Cel mai vitregit sector al Capitalei în privinţa spaţiilor verzi, afectat puternic în ultimul an de lucrările de la metrou, are o nevoie reală de umbra acestor copaci, de liniştea oferită şi de aerul curat pe care îl creează. Cei 15.000 de copaci pe care îi vom sădi împreună luna aceasta sunt tot atâtea dovezi că ne pasă de locul în care trăim!", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

 

Etichete: puieţi gratis, rareş mănescu, realitatea, Sectorul 6

0/8 COMENTARII
JysMJGJUK
11 aug 13:32
+0
VOTURI
-0
can u please tell me where u get irn bru in mbenourle? i dont care about the price ..i need some soon, ive been here 9 months and i really really need some. thanks!dave
o1O4yKcK
20 iul 18:11
+0
VOTURI
-0
Fetita mea ma face sa fiu mandra de ea in feiacre zi,mai ales in parc are o fire mai mult decat energica si este foarte curajoasa la 1 an jumate cat a implinit de curand,deja se da pe topoganul ce...
anca
22 mar 10:03
+0
VOTURI
-0
Am fost si in Crangasi si in Lujerului si NIMIC..ASTA E O CAMPANIE de 1 aprilie
vlad
21 mar 10:57
+0
VOTURI
-0
Era bine sa se faca asta non-stop, in toate sectoarele capitalei... dar vad ca si in 6 e doar declarativ
Valentina
21 mar 10:08
+0
VOTURI
-0
...Vrajeala!!! Ieri am mers in Dr Taberei, la intrarea in parcul Moghioros dinspre piata, pe la 14.30 si...nu era NIMIC! niciun pomisor, macar o frunzulita! doar d-alea uscate, de asta toamna...
Lucian
20 mar 22:55
+0
VOTURI
-0
Daca ii plantezi si la vara nu ii uzi regulat nu-i prinde toamna verzi.
George Baiatu
20 mar 17:05
+0
VOTURI
-0
Tot e bine daca il planteaza la el la tara.. dar stai calm e 12lei un puiet.. mare avere nu e..
AnaC
20 mar 16:40
+0
VOTURI
-0
ok, bine si frumos...
dar daca stimabilul ia pomul si-l duce la tara sau cine stie unde altundeva in curtea vilei proprii? Ma rog, pt mediu tot e un pic de O2 in plus, tot e ceva de bine dar... :-s

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE