Greii fotbalului află marţi verdictul Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul TransferurilorGreii fotbalului, fraţii Victor şi Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Jean Pădureanu, Mihai Stoica şi Cristian Borcea, vor afla marţi verdictul Curţii de Apel Bucureşti (CAB) în dosarul transferurilor de jucători.

Greii fotbalului afla marti verdictul Curtii de Apel Bucuresti in Dosarul Transferurilor
Greii fotbalului află marţi verdictul Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor
Foto: cugetliber.ro

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au finalizat în 11 februarie dezbaterile în acest dosar şi au stabilit să dea decizia în 25 februarie, scrie Mediafax.

La 25 februarie însă, instanţa a amânat pronunţarea verdictului pentru 4 martie.

La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea, în cazul lui Mihai Stoica precizând că faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare.

Concluziile procurorului au fost următoarele:

George Copos - pedeapsa de închisoare cu executare pentru o perioadă de la 1 la 5 ani;

Jean Pădureanu - pedeapsă de trei ani cu suspendare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Mihai Stoica - în cazul său faptele incriminate sunt prescrise conform noului Cod Penal (intrat în vigoare la 1 februarie);

Cristian Borcea - pedeapsă cu executare de şapte ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel ;

Ioan Becali - pedeapsa cu executare de opt ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Victor Becali - şapte ani cu executare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Gheorghe Neţoiu - aceeaşi pedeapsă stabilită de Curtea de Apel, trei ani cu suspendare;

Gheoghe Popescu - s-a solicitat pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, la fel ca în precedenta soluţie a Curţii de Apel

Avocaţii celor şapte inculpaţi, cu excepţia reprezentantului lui Mihai Stoica, au solicitat instanţei schimbarea încadrării juridice a anumitor fapte, conform noului Cod Penal.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, este internat, de duminică, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme cardiovasculare severe, acesta având şi diabet, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta.

La 20 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu şi a desfiinţat "în totalitate" decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti în 12 noiembrie 2012.

Potrivit motivării deciziei ICCJ de rejudecare a cauzei, Curtea de Apel Bucureşti a respins toate probele cerute în dosarul transferurilor de jucători, nu i-a ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Etichete: Cristi Borcea, Curtea de Apel Bucureşti, dosarul transferurilor, George Copos, Ioan Becali, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Victor Becali

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h