Greva controlorilor de trafic afectează 40 de curse aeriene, miercuriUPDATE - Administrația Aeroportului Henri Coandă Otopeni anunță că nu va ateriza și nu va decola nicio cursă, în intervalul orar 11-13.

Greva controlorilor de trafic va avea loc între orele 11 și 13, miercuri, 15 iulie.

Noi negocieri cu sindicalistii de la ROMATSA, pe 21 iulie. Posibila GREVA GENERALA
Noi negocieri cu sindicaliştii de la ROMATSA, pe 21 iulie. Posibilă GREVĂ GENERALĂ
Foto: companiidestat.ro

UPDATE - O cursă aeriană spre Londra a fost anulată, iar una spre Milano amânată, momentan, cursele fiind programate în perioada în care este anunțată greva. 

Controlorii de trafic intră în grevă, după ce nu s-a ajuns la un acord pentru semnarea contractului colectiv de muncă. 

"In intervalul anuntat al grevei controlorilor aerieni, maine (miercuri - n. r.), conform planurilor de zbor, sunt programate pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti 22 de aterizari si 18 decolari, adica 40 de miscari de aeronave", au precizat reprezentantii aeroportului pentru Agerpres. Controlorii de trafic aerian vor intra miercuri in greva de avertisment, timp de doua ore, intre 11,00 si 13,00, dupa ce au esuat si negocierile de luni cu conducerea ROMATSA, in prezenta secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Dragos Titea.
Potrivit sindicalistilor, cauzele grevei sunt neincheierea Contractului Colectiv de Munca, dar si nerezolvarea unui numar de 14 revendicari ale sindicatelor. Secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), Andreias Paduraru, a pecizat ca in cele doua ore de greva, ROMATSA va asigura, conform legii, minimum o treime din traficul aerian, la care se adauga aeronavele care transporta sefi de stat, prim ministri, ministri, monarhi, bolnavi, avioanele militare, avioanele de cautare cu salvare si cele umanitare.
"Care vor fi aceste zboruri, se va decide la nivelul organismelor internationale, respectiv Eurocontrol, de la Bruxelles, pentru ca o aeronava nu poate zbura fara un plan de zbor depus. Aceste planuri de zbor sunt, practic, aprobate de acest organism. Dansii vor decide care este acea treime", a precizat, joi, la randul sau, liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian (ATCOR), Gabriel Tudorache.
Sindicalistii de la ROMATSA spun ca ultima oara cand s-a pus problema unei greve a fost inceputul anilor '90. Acum s-a ajuns in aceasta situatie dupa negocieri care au durat mai mult de doua luni pentru incheierea unui nou CCM. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la nicio intelegere, iar de la 1 iunie 2015 angajatii ROMATSA nu mai au Contract Colectiv de Munca.

Etichete: avioane, controlori de trafic, grevă, Otopeni, ROMATSA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h