GREVA de avertisment de la metrou, declarată NELEGALĂ de Tribunalul Bucureşti. Ce se întâmplă acum



Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment de la metrou, care a avut loc joia trecută, între orele 4.00 şi 6.00 dimineaţa.

Greva metrou
Grevă metrou

Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social, iar instanța a constatat "nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA".

Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară, se mai arată comunicat.

Sindicaliștii de la Metrou au stabilit ca începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanșeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 - 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

Etichete: grevă de avertisment, grevă metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE