UPDATE Greva de pe aeroportul Otopeni, AMÂNATĂUPDATE 9.11: Greva de avertisment, programată astăzi pe aeroportul Otopeni a fost amânată, transmite Digi 24. 

Angajații unei firme care descarcă bagajele din avioane urmau să organizează o grevă de avertisment, vineri, între orele 13-15.

Greva de avertisment pe aeroportul Henri Coanda, astazi. Avioanele ar putea avea intarzieri
Grevă de avertisment pe aeroportul Henri Coandă, astăzi. Avioanele ar putea avea întârzieri
Foto: gandul.info

UPDATE 9.11: Greva de avertisment, programată astăzi pe aeroportul Otopeni a fost amânată. Vom reveni cu amănunte.

Avioanele care decoleaza vineri, in intervalul orar 13.00 - 15.00, ar putea avea intarzieri de pana la doua ore, dupa ce angajatii companiei Globe Ground Romania, care ofera servicii de handling aeronave la sol si tractare aeronave, au anuntat ca intra in greva de avertisment, nemultumiti fiind de salarii, de programul de lucru, dar si de dimensionarea personalului si normarea activitatii in raport cu volumul si conditiile de munca, informează Hotnews.ro.

Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai stringenta problema este cea a dimensionarii personalului si normarea activitatii in raport cu volumul si conditiile de munca, in contextul in care, in ultimii doi ani, intre 100 si 150 de salariati ai companiei au demisionat, iar volumul de munca a ramas acelasi, poate chiar a crescut.

"S-a ajuns la greva deoarece, dupa aproape patru luni de discutii, nu am gasit un numitor comun impreuna cu reprezentantii conducerii. S-a ajuns aici in urma nemultumirii oamenilor, cel mai important punct fiind dimensionarea personalului si normarea muncii in raport cu volumul si conditiile de munca. In ultimii doi ani, pe fondul nemultumirilor, au plecat peste 100, poate chiar 150, de angajati. Acestia au demisionat din varii motive, dar majoritatea nemultumirilor au fost de ordin financiar, iar toata aceasta lipsa de personal se regaseste in volumul de munca.
Volumul de munca a ramas acelasi, poate chiar este mai mare, personalul este mai redus cu 100 de oameni. Ati vazut ce inseamna activitatea de handling portuar care presupune si incarcari/descarcari de bagaje, marfuri, cargo, posta. Lipsa, sa zicem, a 10-15 oameni se simte imediat, daramite a unui numar de 70-80 de oameni dintr-un departament", a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Cioc.

A doua nemultumire a salariatilor vizeaza programul de munca, acestia nemaiavand, conform liderului de sindicat, timp de refacere sau de activitati familiale.

"Din cauza lipsei de personal, s-au facut peste 100 de programe de lucru. Programul cel mai uzitat pe aeroport este 12 cu 24, 12 cu 48, prin care se asigura o activitate continua. Din cauza lipsei de personal, s-a ajuns sa avem peste 100 de programe de munca si angajatul nu mai are timp de odihna si refacere, nu mai are timp de activitati socio-familiale. Este una din problemele majore. Oamenii nu mai au timp sa se refaca.Si munca asta suplimentara la un moment dat te face sa clachezi", a explicat el.

De asemenea, angajatii firmei de handling reclama faptul ca nu li se asigura transportul spre si dinspre locul de munca, respectiv aeroportul Henri Coanda (Otopeni), si nici decontarea acestuia, in conditiile in care turele de lucru incep in cursul noptii. La toate aceste probleme se adauga cea a salariilor mici, necorelate cu volumul de munca si cu responsabilitatea celor care lucreaza in domeniul aviatiei.

Potrivit acestuia, in cele doua ore anuntate pentru greva, respectiv 13,00 - 15,00, angajatii companiei de handling vor inceta complet lucrul.

"Nu ne dorim aceasta greva, nu a fost ceva premeditat, pur si simplu vrem sa se rezolve cateva probleme arzatoare pentru angajati. Oamenii au ajuns la o anumita limita. (...) Asteptam sa fim invitati in continuare la negocieri reale. Pana in momentul de fata nu au fost negocieri reale. (...) Nu s-a dorit gasirea numitorului comun. In loc sa ne concentram sa gasim rezolvari ale problemelor, preferam sa ajungem la eventuale greve de avertisment, greve generale in care atatia oameni ar avea de suferit", a spus Cioc.

Reprezentantul salariatilor admite ca ar putea fi anumite intarzieri la decolarea avioanelor programate in cele doua ore de greva, insa spune ca nu ei trebuie sa se gandeasca la asta, ci conducerea companiei. Aceste intarzieri vor fi de maximum doua ore, in functie de orele la care sunt prevazute decolarile.

Etichete: aeroport, grevă, Henri Coandă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h