Greva de vineri de pe aeroportul Otopeni, AMÂNATĂ. Conflictul de muncă rămâne deschisSindicaliştii şi conducerea GlobeGround România, compania care oferă servicii de curăţenie, încărcare şi descărcare bagaje, întocmire acte şi manevrare autovehicule pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, au ajuns la un acord de principiu privind semnarea unui nou contract colectiv de muncă în termen de 10 zile, iar greva va fi amânată pentru această perioadă, a declarat joi, pentru News.ro, liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc.

Greva de vineri de pe aeroportul Otopeni, AMANATA. Conflictul de munca ramane deschis (Foto libertatea.ro)
Greva de vineri de pe aeroportul Otopeni, AMÂNATĂ. Conflictul de muncă rămâne deschis (Foto libertatea.ro)

Marţi, angajaţii uneia din firmele care se ocupă de încărcarea bagajelor şi pregătirea avioanelor pentru zbor, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, au anunţat că intră în grevă pe termen nelimitat. Vinerea trecută, ei au oprit lucrul pentru două ore. 

Oamenii sunt nemulţumiţi de programul de muncă şi de salariile mici. Ei reclamă faptul că sunt puţini pentru volumul mare de muncă şi că, din această cauză, nu au timp de odihnă. Se plâng şi de faptul că nu li se asigură transportul şi nici decontarea acestuia, în condiţiile în care turele încep în cursul nopţii.

Citeşte şi HAOSUL de pe Otopeni: Toate TAXIURILE cu tarif minim pot prelua pasageri. Măsura este TEMPORARĂ

Aeroportul Henri Coandă schimbă din nou regulile pentru taxiuri. După ce a suspendat interdicţia maşinilor cu GPL, autorităţile aeroportuare anunţă că se va deschide un nou flux de preluare a pasagerilor, amplasat la parterul terminalului, unde vor avea acces, în limita locurilor disponibile, toate taxiurile care percep tariful minim de 1,39 lei/km. Măsura este însă doar una temporară.

Vinerea trecută, aproximativ 200 de angajaţi ai aceleiaşi firme au fost în grevă de avertisment pentru două ore, după ce au obţinut în instanţă dreptul să protesteze, scrie digi24.ro.

Firma prestează servicii pentru Air France - KLM, Alitalia, Flydubai, Lufthansa şi TAROM. De altfel, compania aeriană românească deţine 37% din acţiunile acestei firme, iar Aeroportul Henri Coandă, alte 13 procente. În total, pe Aeroportul din Otopeni lucrează patru firme de handling.

Etichete: AMÂNATĂ, conflictul de muncă rămâne deschis, Greva de vineri de pe aeroportul Otopeni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h