GREVA din sistemul sanitar continuă. Negocierile cu Ministerul Sănătăţii au EŞUATFederaţia Sanitas anunţă, luni seară, că negocierile cu Ministerul Sănătăţii au eşuat, iar greva generală va continua şi marţi.

GREVA din sistemul sanitar continua
GREVA din sistemul sanitar continuă

"Negocierile Federaţiei Sanitas cu Ministerul Sănătăţii au eşuat, cu toate că 75.000 de angajaţi din sistemul sanitar au intrat astăzi (luni, n.r.) în grevă generală. Inflexibilitatea manifestată reflectă de fapt lipsa de interes a guvernanţilor pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările Sanitas", arată reprezentanţii Federaţiei.

Ei precizează că toate nemulţumirile transmise de către oamenii din Sănătate au rămas fără răspuns.

"Mai mult, la întâlnirea de lucru a comisiilor reunite de Buget, Finanţe, Bănci - Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor, reprezentanţii guvernului tehnocrat au respins categoric toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanţii Sanitas şi au declarat că greva generală declanşată de Sanitas este ilegală", menţionează reprezentanţii Sanitas.

Federaţia Sanitas mai arată că doar justiţia se poate pronunţa asupra legalităţii grevei generale.

"Greva generală va continua şi facem un apel către toţi colegii să nu se lase intimidaţi şi să nu uite că «Împreună suntem mai puternici!»", mai spun reprezentanţii Sanitas.

Ministerul Sănătăţii se va adresa instanţei pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei declanşate luni de cadrele medicale afiliate federaţiei Sanitas, a anunţat Guvernul, care precizează că este încă în derulare un contract colectiv de muncă până la 31 decembrie 2016, iar, potrivit legii, pe durata existenţei acestuia nu poate fi declanşat un conflict colectiv de muncă, notează news.ro.

Guvernul spune că înţelege importanţa şi urgenţa revendicărilor Sanitas şi "rămâne deschis dialogului constructiv pentru a găsi soluţii responsabile şi sustenabile bugetar, în beneficiul personalului din sistemul de sănătate", dar consideră că este nevoie de responsabilitate în promovarea politicilor salariale din sectorul bugetar, mai ales în contextul în care Parlamentul urmează să dezbată amendamentele privind modificarea OUG 20/2016, ce vizează creşteri salariale pentru mai multe sectoare de activitate, cu un impact bugetar anual de aproximativ două miliarde de lei.

Etichete: greva medici, greva sanatate, grevă sanitas, sanitas

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE